Jövőre drágább lesz a hitel

Pénzcentrum
2007. december 4. 09:30

Egyelőre bizonytalan, megjósolhatatlan, milyen év vár majd a bankszektorra, az azonban biztos, hogy a jövedelmezőségi kilátások nem túl jók - mondta Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke, a szervezet által rendezett háttérbeszélgetésen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Annyi bizonyos, hogy az amerikai subprime válság hatásait mi is érezni fogjuk, de az csak februárra-márciusra derül majd ki, hogy pontosan milyen következményei lesznek a bankszektor szereplőire. A hazai bankok közül azok vannak nehezebb helyzetben, akik külföldről szerzik forrásaikat, míg azoknak könnyebb dolguk lesz, akik jelentős megtakarítási portfolióval rendelkeznek.

A külföldi piacokon a forrásköltségek átlagosan 20-50 bázisponttal emelkedtek, ami eltérő időpontokban épül majd be a hitelköltségekbe, melyet előbb, vagy utóbb kénytelenek lesznek áthárítani az ügyfelekre.

Az elnök vélekedése szerint jövőre élesedhet a bankok versenye a forrásokért, a bankok mindent megtesznek majd a jó ügyfelek megszerzéséért. Nyers Rezső főtitkár szerint a cél, hogy jövőre is stabilizálják a bankszektor növekedését és jövedelmezőségét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20