Drágul a hitel, de még mindig szeretjük a svájci frankot

Pénzcentrum
2007. november 30. 15:00

Háztartások hitelei 2007. októberében tovább emelkedett a svájci frankban denominált hitelek új szerződéseinek értéke, miközben a folyószámla és fogyasztási hitelek átlagos kamatlába enyhén emelkedett - derül ki a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adataiból.

Fogyasztási hitelek


A forintban denominált fogyasztási hitelek átlagos hitelköltség mutatója 25 bázisponttal növekedett 25,63 százalékra. A folyószámlahitelek esetében az átlagkamatláb 21,98 százalékot tett ki októberben.

Az eurohiteleknél megfordult az eddigi csökkenés, így az átlagos hitelköltség mutató 10,49 százalékra emelkedett, ugyanakkor az átlagos kamatláb kis mértékben csökkent (8,32%). A folyószámlahitelek átlagos kamatlába emelkedett, 10,15 százalékra. A svájci frankban denominált hitelek esetében szintén emelkedés volt tapasztalható, az átlagos hitelköltség mutató 18,75 százalékot tett ki. Október során mind a svájci frankban, mind pedig az euroban denominált új fogyasztási hitel szerződések értéke emelkedett az előző hónaphoz képest.


Lakáshitel


Lakáshitelek tekintetében az euroban (6,93%) és a svájci frankban (6,57%) denominált hitelek átlagos hitelköltség mutatója növekedett az előző hónaphoz képest, míg a forinthiteleknél csökkenést lehetett regisztráltni (13,03%).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Októberben újra talpra állt a svájci frankban denominált hitelek új szerződéseinek állománya, méghozzá a legnagyobb mértékben, 6,5 milliárd forinttal. Emellett mind a forintban (9,8 milliárd forint), mind pedig az euroban (0,3 milliárd forint) denominált új hitelek állománya növekedett.

Céges hitelek

Vállalkozások

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25