16 °C Budapest

Drágul a hitel, de még mindig szeretjük a svájci frankot

Pénzcentrum
2007. november 30. 15:00

Háztartások hitelei 2007. októberében tovább emelkedett a svájci frankban denominált hitelek új szerződéseinek értéke, miközben a folyószámla és fogyasztási hitelek átlagos kamatlába enyhén emelkedett - derül ki a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adataiból.

Fogyasztási hitelek


A forintban denominált fogyasztási hitelek átlagos hitelköltség mutatója 25 bázisponttal növekedett 25,63 százalékra. A folyószámlahitelek esetében az átlagkamatláb 21,98 százalékot tett ki októberben.

Az eurohiteleknél megfordult az eddigi csökkenés, így az átlagos hitelköltség mutató 10,49 százalékra emelkedett, ugyanakkor az átlagos kamatláb kis mértékben csökkent (8,32%). A folyószámlahitelek átlagos kamatlába emelkedett, 10,15 százalékra. A svájci frankban denominált hitelek esetében szintén emelkedés volt tapasztalható, az átlagos hitelköltség mutató 18,75 százalékot tett ki. Október során mind a svájci frankban, mind pedig az euroban denominált új fogyasztási hitel szerződések értéke emelkedett az előző hónaphoz képest.


Lakáshitel


Lakáshitelek tekintetében az euroban (6,93%) és a svájci frankban (6,57%) denominált hitelek átlagos hitelköltség mutatója növekedett az előző hónaphoz képest, míg a forinthiteleknél csökkenést lehetett regisztráltni (13,03%).

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)


Októberben újra talpra állt a svájci frankban denominált hitelek új szerződéseinek állománya, méghozzá a legnagyobb mértékben, 6,5 milliárd forinttal. Emellett mind a forintban (9,8 milliárd forint), mind pedig az euroban (0,3 milliárd forint) denominált új hitelek állománya növekedett.

Céges hitelek

Vállalkozások

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?