16 °C Budapest

Megint hitelben gondolkodunk

Pénzcentrum
2007. december 3. 16:00

Az idei év tizedik hónapjában újra nekilendült hitelfelvételi kedvünk, ezzel szemben betétfronton nemigen történ változás - derül ki a PSZÁF legfrissebb adataiból.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az előző hónapban tapasztaltnál kisebb mértékben emelkedett meg a bankszektor összesített mérlegfőösszegének állománya október hónapban, s így a mérlegfőösszeg elérte a 23 296 milliárd forintot.


Hitelek

Az előző hónaphoz képest mind a háztartásoknak, mind pedig a vállalkozásoknak nyújtott hitelek állománya emelkedett, így az összesített hitelállomány éves szinten 18,2 százalékos növekedést élt meg, s szeptemberben 15 893 milliárd forintot tett ki.


A háztartásoknak nyújtott forinthitelek állománya októberben 2 249 milliárd forintra mérséklődött, így továbbra is inkább a devizahitelre szavaznak a háztartások. Ez utóbbi állományában (2 918 milliárd forint) szeptemberhez képest 3,34 százalékos növekedés következett be. A lakáscélú hitelek tovább olvadt a különbség a forint- és devizahitelek között.


Betétek

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A háztartások betétállományában nem történt érdemi változás, októberben 4 986 milliárd forintot tett ki.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?