Megérkezett a világújdonság - soha többet nem látunk készpénzt?

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 11:00

Az angolok egyre több újdonsággal bombázzák a készpénz már eddig is ingatag pilléreit, nemrégiben került bevezetésre például az érintés nélküli kártyás fizetési rendszer. Most az újságok irányából támadnak az innovátorok.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nagy-Britannia első újságos-kártyája ma indul, igaz még csupán egy maroknyi londoni használhatja. A készpénz-nélküli fizetési rendszer alapelemei azonban annak feltalálói szerint mindenképpen alkalmasak az ország többi részén való elterjesztésre is. Sőt nemsokára az is elképzelhető, hogy mobiltelefon segítségével vásárolják meg a szigetország lakói napi "betevő újságukat".

Az Evening Standard Eros nevet viselő kártyája hasonló elven működik a londoni közlekedési vállalat Oyster kártyája. Ennek ellenére a rendszert készítők szerint a kártya a világon egyedülálló kezdeményezést takar. A plasztikhoz kapcsolódó számlát interneten keresztül lehet feltölteni, és speciális leolvasók segítségével lehet velük újságot vásárolni.

A kártyát kibocsátó társaság saját bevallása szerint ezzel szeretné felvenni a versenyt az ingyenesen elérhető internetes híroldalakkal, valamint szintén fizetés nélkül elérhető nyomtatott társaikkal.

Mivel a cég úgy vélte, hogy nem jelent elég vonzerőt a készpénzmentesség, így több kedvezmény is kapcsolódik a plasztikhoz, melyet a hűséges olvasók számára biztosítanak. Így például ingyenes zeneletöltést ajánlanak az Apple iTunes oldaláról.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Sőt, a jövőt tekintve ezek a kártyák megnyithatják az utat a mobiltelefonos újságvásárlás felé is, legalábbis a kibocsátó mindenképp így vélekedik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?