7 °C Budapest

Biztosítók a bankpiacon: sikeres volt az első év

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 09:00

Sikeres évet zártak a banki termékek piacára a tavaly októberben belépő biztosító társaságok: az Aegon cégcsoporthoz tartozó Aegon Hitel Zrt. 4500, míg az Allianz Bank közel 35 ezer ügyfél számára nyújt valamilyen szolgáltatást. Ezzel újabb két intézmény sorakozott fel az OTP és a K&H mellé, de több biztosító és bank is, így az Erste az Unionnal, a CIB pedig a Generalival, együttműködésben kínálja a banki és biztosítási szolgáltatások teljes körét - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A biztosítási és banki termékek teljes skálája hosszabb távon és több csatornánk keresztül kapcsolja az ügyfeleket az adott piaci szereplőhöz, így csökken a visszaélés kockázata, amely egyben megteremti az alacsonyabb kamatok és díjak melletti szolgáltatásnyújtás lehetőségét.

Az Aegon Hitel Zrt. három különböző, svájci frank alapú jelzáloghitel-konstrukcióval lépett piacra tavaly októberben. A szabad felhasználású, lakás- és hitelkiváltási célú kölcsönök 4500 ügyfelet vonzottak az Aegonhoz, a kihelyezett kölcsönök összege pedig eléri a 25 milliárd forintot.

A hitelintézet a következő három esztendőben, 10 százalékos piaci részesedésre szeretne szert tenni: ennek egyik eszköze lehet a két százalékos kamatprémium ellenében nyújtott hitel, melyet BAR-listások is megkaphatnak. Emellett az Aegon szeretne előállni egy olyan kedvezményes termékkel, mely a lakásbiztosítást kötő ügyfelek számára kedvezőbb feltételeket biztosít.

Az Allianz Bank az Aegon Hitellel ellentétben csak most kezdte meg a jelzáloghitelezést. Azonban az elmúlt egy esztendőben, a szélesebb termékskálának köszönhetően 35 ügyfelet tudott magához csábítani, a hitelkártyás kihelyezései elérik a 2 milliárd forintot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A jelzáloghitelezés megindítása mellett a bank a kis-és középvállalkozásoknak szóló termékek piacán is meg szeretne jelenni, a kkv-knak szóló bankszámlával, bankkártyákkal, lekötött betéttel, illetve ingatlanfedezetű hitelekkel is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06