12 °C Budapest

Másfélmillióan átpártoltak - beindult az internetbank

Pénzcentrum
2007. szeptember 20. 08:40

Egyre többen használják az online felületet banki ügyeik intézéséhez, derül ki a GKI és a Sun Microsoft Systems közös felméréséből. A becslések szerint az idei év első felében az internetbanki felhasználók száma megközelítette a másfél milliót, a piac legtöbb szereplője az ügyfélkor 50 százalék feletti bővüléséről számolt be éves szinten - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Allianz a tegnapi napon indította internetbanki szolgáltatását: a bank nem számol fel külön díjat a szolgáltatásért, az online formában megadott tranzakciók díja pedig jóval alacsonyabb, mint a bankfiókban való ügyintézésé.

A piac legtöbb szereplője alacsonyabb díjakkal számol az internetbanki szolgáltatás igénybevétele esetén, de az is előfordul, például az Erste On-line számlacsomagjánál vagy Raiffeisen egyes csomagjainál, hogy az interneten megadott megbízások esetében a bank nem számol fel tranzakciós díjat.

A piac két legnagyobb szereplőjét a CIB és az OTP Bank adja, előbbi félmillió, utóbbi 630 ezer ügyféllel rendelkezik. Az online banking piac szereplői arról számoltak be, hogy ügyfélkörük körülbelül 10-15 százaléka használja aktívan ezen szolgáltatásokat.

Az online banking esetében a díjak csökkenését a tranzakciókhoz kapcsolódó költségek, főként személyi költségek csökkenése indokolja. A szolgáltatások köre várhatóan még az idén tovább bővül: állampapírokkal és részvényekkel kapcsolatós ügyletekre adható megbízásokkal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20