22 °C Budapest

Jelzáloghitellel indul az Allianz Bank

Pénzcentrum
2007. szeptember 17. 12:08

CHF és forint alapú szabad-felhasználású és ingatlanvásárlásra nyújtott jelzáloghitellel jelent meg a hazai lakossági piacon a közel egy éve indított Allianz Bank. A hitel különlegessége, hogy a hitelfedezeti érték 110 százalékát finanszírozza és tartalmaz egy 30 millió forintos fedezetű hitelfedezeti biztosítást. Igaz, a piacon több szereplő is megjelent effajta termékkel, ezért bátran kijelenthetjük, hogy ez a piacra lépés egyik alapfeltétele volt, ha a fiatal bank be szeretne lépi a versenybe. De lássuk, mit kínálnak még az ügyfeleiknek!

A hitelkonstrukciók kétféle változatával találkozhatunk, az egyik a "hagyományos" annuitásos termék, a másik pedig egy vegyes életbiztosítással kombinált jelzáloghitel. A termékek költségszerkezete a hitel kamatain túl a folyósítás költségeit tartalmazza, az értékbecslési díjat is elengedi a bank ez év végéig. Ezenkívül, még költségként merülhet fel az előtörlesztés és a futamidő lejárta előtti végtörlesztés díja, ennek összege mindkét esetben 35 ezer forint.

Azon ügyfelek, akiknek már van valamilyen élő szerződésük, akár a bankkal, akár biztosítóval további kedvezményekre számíthatnak, ezeknek összesített maximális felső értéke 0,8 százalék, a hitel kamatára vetítve. A kedvezmények a futamidő első 5 évében érvényesíthetőek.

A piacra lépés követelményeként a bank hajlandó hitelezni a HBÉ 100, illetve 110 százalékát is - ez utóbbi az ingatlanvásárlásra, míg az első eset a szabad felhasználású hitelekre vonatkozik - igaz ezek már jövedelemvizsgálathoz kötött konstrukciók, csakúgy mint a versenytársaknál.

Farkas Ádám, a bank első embere, a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy egyelőre nem tervezik a jen alapú hitel bevezetését. Valamint az értékesítés folyamán nagyban támaszkodnak a biztosító saját ügynökhálózatára, az egyre bővülő fiókhálózatra (év végéig megnyílik a 25.-ik fiók is) valamint folyamatban van a külső értékesítési partnerek akvirálása is. Ezen kívül az ügyféltámogatásban nagy szerepet fog betölteni a most szerdán induló Internet-bank is.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 12:01
Uniós rendelet kötelezi a techóriásokat, köztük a Google-t arra, hogy fizessen a portáloknak a tarta...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?