12 °C Budapest

Jelzáloghitellel indul az Allianz Bank

Pénzcentrum
2007. szeptember 17. 12:08

CHF és forint alapú szabad-felhasználású és ingatlanvásárlásra nyújtott jelzáloghitellel jelent meg a hazai lakossági piacon a közel egy éve indított Allianz Bank. A hitel különlegessége, hogy a hitelfedezeti érték 110 százalékát finanszírozza és tartalmaz egy 30 millió forintos fedezetű hitelfedezeti biztosítást. Igaz, a piacon több szereplő is megjelent effajta termékkel, ezért bátran kijelenthetjük, hogy ez a piacra lépés egyik alapfeltétele volt, ha a fiatal bank be szeretne lépi a versenybe. De lássuk, mit kínálnak még az ügyfeleiknek!

A hitelkonstrukciók kétféle változatával találkozhatunk, az egyik a "hagyományos" annuitásos termék, a másik pedig egy vegyes életbiztosítással kombinált jelzáloghitel. A termékek költségszerkezete a hitel kamatain túl a folyósítás költségeit tartalmazza, az értékbecslési díjat is elengedi a bank ez év végéig. Ezenkívül, még költségként merülhet fel az előtörlesztés és a futamidő lejárta előtti végtörlesztés díja, ennek összege mindkét esetben 35 ezer forint.

Azon ügyfelek, akiknek már van valamilyen élő szerződésük, akár a bankkal, akár biztosítóval további kedvezményekre számíthatnak, ezeknek összesített maximális felső értéke 0,8 százalék, a hitel kamatára vetítve. A kedvezmények a futamidő első 5 évében érvényesíthetőek.

A piacra lépés követelményeként a bank hajlandó hitelezni a HBÉ 100, illetve 110 százalékát is - ez utóbbi az ingatlanvásárlásra, míg az első eset a szabad felhasználású hitelekre vonatkozik - igaz ezek már jövedelemvizsgálathoz kötött konstrukciók, csakúgy mint a versenytársaknál.

Farkas Ádám, a bank első embere, a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy egyelőre nem tervezik a jen alapú hitel bevezetését. Valamint az értékesítés folyamán nagyban támaszkodnak a biztosító saját ügynökhálózatára, az egyre bővülő fiókhálózatra (év végéig megnyílik a 25.-ik fiók is) valamint folyamatban van a külső értékesítési partnerek akvirálása is. Ezen kívül az ügyféltámogatásban nagy szerepet fog betölteni a most szerdán induló Internet-bank is.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06