9 °C Budapest

Változatlan kamatok, nem szűnő hitelfelvételi kedv

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 15:00

A háztartási szektor forintban denominált hiteleinek átlagos kamatlábai az elmúlt évben tapasztalható szintről júliusban gyakorlatilag nem változtak. Az előző havi magas értékekről júliusban tovább emelkedett a svájci frankban denominált fogyasztási és lakáscélú hitelek új szerződéseinek értéke. - áll az MNB jelentésében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A háztartási szektor hiteleinek kamatlábai az elmúlt évben tapasztalható szintről júliusban nem módosultak. A folyószámlahitelek átlagkamatlába 2007. január óta változatlannak tekinthető, júliusban 20,28%-ot tett ki. A lakáscélú hitelek piaci szintű átlagos kamatlába júliusban 10,25%-ot, az átlagos hitelköltség-mutató pedig 12,78%-ot tett ki.

A fogyasztási hitelek átlagos kamatlábának és hitelköltség-mutatójának trendje az elmúlt egy évben változatlan volt, az átlagos kamatláb 17,74%-ot, az átlagos hitelköltség mutató pedig 25,31%-ot tett ki. Az egyéb hitelek átlagos kamatlába júliusban a három hónappal korábbi szint közelébe, 11,91%-ra emelkedett.

2007. júliusban a fogyasztási és az egyéb hitelek új szerződéseinek értéke kismértékben csökkent, míg a lakáscélú hiteleké enyhén emelkedett. A fogyasztási hitelek új szerződéseinek értéke 19,4 milliárd forint, a lakáscélú hiteleké 11,6 milliárd forint, az egyéb hiteleké pedig 6,8 milliárd forint volt.

Az euróban denominált hitelek3 új szerződéseinek értéke júliusban összesen 2,0 milliárd forintot tett ki. Az euróban denominált folyószámlahitelek átlagos kamatlába 192 bázisponttal 11,75%-ra emelkedett a hitelek összetételének megváltozása miatt. A fogyasztási hitelek átlagos kamatlába kismértékű csökkenést, míg a lakáscélú hiteleké enyhe növekedést mutatott júliusban. Az egyéb hitelek átlagos kamatlába gyakorlatilag nem változott júliusban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A svájci frankban denominált változó kamatozású vagy legfeljebb egy éves kamatfixálású fogyasztási hitelek átlagos évesített kamatlábának és hitelköltség mutatójának az előző két hónapban tapasztalható növekedése megállt, az átlagos évesített kamatláb 6,51%-ot, az átlagos hitelköltség mutató pedig 9,57%-ot tett ki júliusban. A lakáscélú hitelek átlagos évesített kamatlábának és hitelköltség mutatójának szintje az elmúlt fél évben enyhén emelkedő tendenciát mutatott, az évesített kamatláb 3,54%, az átlagos hitelköltség-mutató pedig 5,91% volt júliusban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?