13 °C Budapest

Nem marad egyedül az OTP: jöhet az újabb jenhitel?

Pénzcentrum
2007. augusztus 31. 08:15

A legnagyobb hazai lakossági bankot követően a CIB Bank is piacra léphet jenalapú hitelkonstrukcióval. A CIB jelenleg mérlegeli a lehetőségeket, mivel alapvetően jó ötletnek tartják az újdonságot, a végső döntés azonban még várat magára - tudta meg a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A japán devizában denominált hitelek bevezetése mögött az a ráció, hogy a távol-keleti országban rendkívül alacsony az alapkamat, így a hitelek kamatterhe elenyésző a többi devizanemhez, különösen a forinthoz képest.

Fontos azonban, hogy az ügyfelek a választás előtt azt is tartsák szem előtt, hogy a jen árfolyama jellemzően hektikusabban változik az eddig megszokott hiteldevizákénál, valamint a jelenlegi alacsony kamatszintről azért számolni kell a kamatemelés kockázatával is.

A K&H Bank az utóbbi két kockázatot kiemelve határozottan elhatárolódik a jenalapú finanszírozástól, míg az Allianz Bank a devizaárfolyam magas volatilitásában rejlő veszélyt emelte ki.

A Budapest Bank szerint ügyfeleik elutasítják ezt az új megoldást, ezért nem tervezik a jenhitel bevezetését a közeljövőben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?