Most érdemes devizában eladósodni?

Pénzcentrum
2007. augusztus 17. 09:30

Többször beszámoltunk már arról, hogy alig van, aki forintban veszi fel hitelét hazánkban, hiszen már az államilag támogatott forint alapú konstrukciók sem versenyképesek a piaci devizahitelekkel szemben. A második negyedévben nettó 381 milliárd forintnyi hitelt vett fel a lakosság, melyből 366 milliárdot devizában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Népszabadság által megkérdezett elemzők többsége szerint vélhetően nem jár rosszul, aki most vesz fel devizahitelt, senki nem tudja azonban pontosan, mit hozhat a jövő. A néhány hónapja, erősebb forintárfolyam mellett devizahitelt felvevők a mostani gyengülést látva szívhatják a fogukat, ez ugyanis a törlesztőrészletek emelkedésén keresztül hatással van pénztárcájukra.

Akik a mostani árszint mellett vesznek fel hitelt, jobban járhatnak, ha a forint visszaerősödik, ekkor ugyanis csökken a fizetendő részlet forintban kifejezett összege.

Barcza György, a K&H vezető közgazdásza a lapnak elmondta, a mostani gyengébb kurzus megítélése szerint csak átmeneti, vagyis érdemes lehet most felvenni a devizahitelt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07