9 °C Budapest

Felvásárlás a lízingpiacon: tovább növeli szerepét az ING

Pénzcentrum
2007. augusztus 15. 08:44

Az ING Lease, amely Európa első öt nemzetközi lízingvállalata közé tartozik és a vállalati üzletágban tevékenykedő ING Wholesale Banking leányvállalata ma bejelentette, hogy megállapodásra jutott a Citigroup-pal,a magyarországi Citileasing csoport megvásárlásáról.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az akvizíció, amely még felügyeleti jóváhagyásra vár, az ING lízing tevékenységének jelentős bővítését jelzi Magyarországon és az ING Wholesale Banking azon stratégiájának részét képezi, amelynek keretében az a közeljövőben továbbb növeli közép-kelet-európai jelenlétét.

A Citileasing portfoliója meghatározóan pénzügyi lízinget tartalmaz. Az akvizíció a  magyarországi ING Lízing Magyarország csoport portfolióját 50 milliárd forint nagyságúra növeli, amely 8%-os részesedést jelent a gépek/berendezések lízing finanszírozása terén, és az első 10 közötti helyezést jelenti a magyar lízingpiacon.

Krzysztof Bielecki,az ING Leasing közép-kelet-európai tevékenységének ügyvezető igazgatója szerint: "Az akvizíció jól illeszkedik az ING Lease magyarországi lízingtevékenységéhez és tovább erősíti közép-kelet-európai hálózatunk növekedését."

Vib Verma, ING Lease magyarországi vezérigazgatója szerint " A Citileasing akvizíciójával tovább tudjuk erősíteni szakértelmünket és kiváló hírnevünket azzal, hogy magasszintű szolgáltatást nyújtunk a Magyar tehergépjárműlízing területén."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?