3 °C Budapest

Új konstrukció vállalkozásoknak - ingatlanhitel akár 20 évre

Pénzcentrum
2007. június 14. 13:41

Új ingatlanfedezetes hitelkonstrukciót ajánl a vállalkozások számára a Central European Credit Ingatlanhitel Zrt., mely az eddig külső finanszírozási problémákkal küzdő vállalkozások forráshoz jutásának megkönnyítését célozza.

Az újonnan bevezetett konstrukció egyedülálló lehetőséget kínál a magyar vállalkozások számára, mivel cash flow vizsgálat nélkül, csupán fedezetalapon nyújt hitelt az ingatlan PIACI értékének függvényében 2,5 millió forinttól egészen 100 millió forintig.

A szabad felhasználású, ingatlanvásárlási, illetve hitelkiváltási céllal igényelt hitelek fedezeteként felajánlható ingatlanok körébe irodák, üzlethelyiségek, lakóingatlanok, vagyis társasházi lakások és családi házak, építési telkek és vendéglátó-ipari egységek tartozhatnak, melyek esetében a pénzügyi vállalkozás a maximális hitelösszeget a piaci érték 60 százalékában határozza meg.

A speciális ingatlanok, többek között az ipari területek, raktárak, logisztikai központok, szállodák, hotelek, mezőgazdasági területek nem kerültek be a fedezetként elfogadott ingatlanok körébe, illetve a 30 ezer főnél alacsonyabb lélekszámú településeken található ingatlanok a likvid érték 50%-áig hitelezhetőek.

A fővárosi, agglomerációs és a vidéki nagyvárosokban, a 30.000 főnél népesebb településeken ingatlannal rendelkező vállalkozásoknak szól az ingatlan piaci értékét figyelembe vevő konstrukció a fent említett ingatlantípusok tekintetében.

A Central European Credit Ingatlanhitel Zrt. emellett a vállalkozói forrásigény egyediségéhez oly módon is alkalmazkodott, hogy a hitelelbírálati folyamatot 24 órára rövidítette, amelyet csak az értékbecslésnek kell megelőznie. A hitelfelvétellel kapcsolatban egyébiránt ez jelenti az egyetlen előzetes költséget, mely az ingatlan típusának függvényében 25 és 60 ezer forint közötti költséget jelent a hiteligénylő vállalkozás számára.

A hitelbírálat mellett a folyósításig eltelő idő is szűkre szabott az új termék esetében, a pénzügyi vállalkozás a szerződés megkötésétől számítottan átlagosan 10 banki munkanapon belül vállalja elutalni a svájci frankban, euróban és forintban is igényelhető hitelösszeget.

A futamidő maximumát a vállalkozói hiteleknél szokatlan, az ingatlanfedezetes konstrukcióknál azonban általánosan jellemző 20 évben határozták meg, mely alatt havonta egyenlő részletekben történik a fizetés.

Az általános pénzintézeti gyakorlattól eltér továbbá, hogy a jól fizető adóst a pénzügyi vállalkozás megjutalmazza, a bónusz-konstrukció keretein belül az időben teljesítő vállalkozás hat havonta 0,1 százalék kamatkedvezményben részesül folyamatosan a teljes futamidő alatt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 30. 18:23
Egy jogerős bírósági ítélet értelmében valótlanságot írt a KESMA bulvárnapilapja a Jobbik májusi tis...
Kiszámoló  |  2022. november 30. 17:15
Néhány napja írtam Argentínáról, az országról, ami iskolapéldája, hogyan tud egy populista vezetés t...
Holdblog  |  2022. november 30. 16:01
A réznek kifejezetten kedvezőek a hosszú távú kilátásai, mivel az energiaátmenet során jelentkező vi...
Bankmonitor  |  2022. november 30. 07:45
Az elmúlt hónapokban másról sem hallottunk, minthogy a hitelkamatok emelkednek. Ennek meg is volt az...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?