Új konstrukció vállalkozásoknak - ingatlanhitel akár 20 évre

Pénzcentrum
2007. június 14. 13:41

Új ingatlanfedezetes hitelkonstrukciót ajánl a vállalkozások számára a Central European Credit Ingatlanhitel Zrt., mely az eddig külső finanszírozási problémákkal küzdő vállalkozások forráshoz jutásának megkönnyítését célozza.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az újonnan bevezetett konstrukció egyedülálló lehetőséget kínál a magyar vállalkozások számára, mivel cash flow vizsgálat nélkül, csupán fedezetalapon nyújt hitelt az ingatlan PIACI értékének függvényében 2,5 millió forinttól egészen 100 millió forintig.

A szabad felhasználású, ingatlanvásárlási, illetve hitelkiváltási céllal igényelt hitelek fedezeteként felajánlható ingatlanok körébe irodák, üzlethelyiségek, lakóingatlanok, vagyis társasházi lakások és családi házak, építési telkek és vendéglátó-ipari egységek tartozhatnak, melyek esetében a pénzügyi vállalkozás a maximális hitelösszeget a piaci érték 60 százalékában határozza meg.

A speciális ingatlanok, többek között az ipari területek, raktárak, logisztikai központok, szállodák, hotelek, mezőgazdasági területek nem kerültek be a fedezetként elfogadott ingatlanok körébe, illetve a 30 ezer főnél alacsonyabb lélekszámú településeken található ingatlanok a likvid érték 50%-áig hitelezhetőek.

A fővárosi, agglomerációs és a vidéki nagyvárosokban, a 30.000 főnél népesebb településeken ingatlannal rendelkező vállalkozásoknak szól az ingatlan piaci értékét figyelembe vevő konstrukció a fent említett ingatlantípusok tekintetében.

A Central European Credit Ingatlanhitel Zrt. emellett a vállalkozói forrásigény egyediségéhez oly módon is alkalmazkodott, hogy a hitelelbírálati folyamatot 24 órára rövidítette, amelyet csak az értékbecslésnek kell megelőznie. A hitelfelvétellel kapcsolatban egyébiránt ez jelenti az egyetlen előzetes költséget, mely az ingatlan típusának függvényében 25 és 60 ezer forint közötti költséget jelent a hiteligénylő vállalkozás számára.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A hitelbírálat mellett a folyósításig eltelő idő is szűkre szabott az új termék esetében, a pénzügyi vállalkozás a szerződés megkötésétől számítottan átlagosan 10 banki munkanapon belül vállalja elutalni a svájci frankban, euróban és forintban is igényelhető hitelösszeget.

A futamidő maximumát a vállalkozói hiteleknél szokatlan, az ingatlanfedezetes konstrukcióknál azonban általánosan jellemző 20 évben határozták meg, mely alatt havonta egyenlő részletekben történik a fizetés.

Az általános pénzintézeti gyakorlattól eltér továbbá, hogy a jól fizető adóst a pénzügyi vállalkozás megjutalmazza, a bónusz-konstrukció keretein belül az időben teljesítő vállalkozás hat havonta 0,1 százalék kamatkedvezményben részesül folyamatosan a teljes futamidő alatt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07