7 °C Budapest

Kitört a diákhitel-botrány! Valakik itt rengeteget tettek zsebre...

Pénzcentrum
2007. április 11. 05:30

A pénzügyi rendszerének és oktatásának színvonalára büszke Egyesült Államokban meglehetősen bizarr botrányra derült fény a diákhitelezés területén: akad ugyanis olyan hitelező cég, mely némi pénz ellenében rávette a felsőoktatási intézmények illetékeseit, hogy az ő hitelét ajánlják hallgatóiknak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A John Hopkins University hallgatósági pénzügyekért felelős vezetőjét a vádak miatt fel is függesztették, mivel 3 év lefolyása alatt több mint 65 ezer dollárt kapott a Student Loan Xpress Inc-tól, amiért hitelüket ajánlotta.

A tengerentúlon egy magánhitelező cég és a felsőoktatási elöljárók közötti mindennemű pénzügyi kapcsolat teljességgel elfogadhatatlannak számít, ennek megfelelően az Xpress anyacége fel is függesztette a hitelezési üzletág teljes vezetését.

A diákhitelezés hatalmas üzlet az USA-ban, a kintlévő hitelállomány 17,3 milliárd dollárra tehető, mely piacon az Xpress a 8-adik legnagyobb szereplő, miután 1200 felsőoktatási intézmény preferált hitelezői listájára került fel kétes körülmények között.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06