13 °C Budapest

Most már lízing a luxuscikkekre is

Pénzcentrum
2006. november 7. 09:45

A magyar lízingpiac egyes szegmensei még rejtenek magukban növekedési, terjeszkedési lehetőséget. Finanszírozási igény jelentkezik, de kevés a szolgáltató a luxuscikkek (autó, hajó, repülő) piacán is, ahová a Hypo Alpe-Adria Leasing Zrt. lépett be a közelmúltban - írja a Napi.

Kiss Zoltán, a Hypo Alpe-Adria Leasing Zrt. vezérigazgatója szerint a magyar lízingpiac első ránézésre telítettnek tűnhet, de van lehetőség a piac bizonyos szegmenseiben. A gépjármű-finanszírozás visszaszorulása miatt egyre több lízingcég próbál a gép- és berendezés-üzletág felé nyitni. Komoly átalakulás egyelőre nem várható ezen a piacon, megmarad a banki háttérrel rendelkező, de hazánkban legfeljebb vállalati finanszírozásban jelen lévő lízingcégek előnye.

A magyar piacon ezen kívül még számos terület akad, ahol igény jelentkezik a finanszírozásra, de még kevés a szolgáltató. Így például a Hypo Alpe-Adria Leasing ma már meghatározó szereplő a hajó, repülő és egyéb nagy értékű luxustermékek finanszírozásának piacán. A cég a tulajdonosok révén kiemelkedő kapcsolatokkal rendelkezik, így akár már a beszerzéssel kapcsolatban is segítséget tud nyújtani ügyfeleinek. A kockázatot mérsékli, hogy a globális gyártókkal az anyacég áll szoros kapcsolatban, így a visszavett eszközök két héten belül továbbértékesíthetők.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?