2 °C Budapest

CEC: "Kicsit máshogy hitelezünk"

Pénzcentrum
2006. szeptember 12. 12:06

A szakosított pénzintézetek egy termékre fókuszálnak és abban próbálnak a legjobbak lenni, míg a kereskedelmi bankok széles termékskálájukra tömegtermékeket vesznek fel. A CEC fókuszált termékeket nyújt, melynek eredményeképpen a cég egyfajta private jelzálogbank irányába mozdult el. Kicsit máshogy hitelezünk, sokkal személyre szabottabban, így ügyfélkörünk a privátbanki ügyfélkörhöz közelít - mondta el dr. Varga Eszter a Central European Credit vezérigazgatója a cég sajtótájékoztatóján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A CEC Rt. 2006 szeptemberében 3 milliárd forintot meghaladó hitelállománnyal rendelkezik, mely az elmúlt év távlatában robbanásszerű növekedést jelent. Mindent összevetve a CEC a hazai jelzáloghitel piac legdinamikusabban fejlődő szereplője. Mivel kilencedikként léptek egy már kialakult piacra, ez az eredmény mindenképpen figyelemre méltó. (A fenti hitelállomány eléréséhez 23 milliárd Ft összértékű ingatlant vizsgáltak meg, a portfolió tehát meglehetősen gondosan lett kialakítva.)

Az átlagos hitelállomány 18 millió Ft-ra tehető, mely az átlagosan bevallott banki hitelállomány duplája. (A szórás természetesen a CEC-nél is hatalmas.)

Mindent összevetve a 2 évre tervezett hitelállományt a cég kicsit több mint egy év alatt fogja elérni a vezérigazgatók szerint.

A termékstruktúrában a legnagyobb szeletet a CEC Credit hasítja ki, 42%-kal. Ez a termék gyakorlatilag a kereskedelmi banki hiteleket váltja ki. Varga Eszter ezt elsősorban annak tulajdonítja, hogy a CEC jobban meg tudja nézni az ügyfelek ingatlanjait, ezért sokszor magasabb finanszírozást tud nekik biztosítani. A második legnépszerűbb termék a CEC Domus (30%), mely kifejezetten az ingatlanvásárlást támogatja.

25%-kal jelenik meg a portfolióban a szabad felhasználású CEC Liber, a menedzsment korábban ettől a terméktől nagyobb részesedést várt. A CEC Lízing 3%-os részarányt képvisel, ez a kkv-k finanszírozását szolgálja.

A cég működésének első 3 hónapja után már nyereséges volt, az eredmény adatokat azonban nem publikálják.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?