4 °C Budapest

Használt lakást több kedvezményes hitelből? - Szép lehet az idei év, de az áttörés jövőre várható!

Pénzcentrum
2006. január 9. 08:29

Borsi László, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal elnöke sikeresnek értékeli a 2005-ös évet, idénre pedig a bérlakásprogram felpörgetése mellett a használt ingatlanra felvehető támogatott hitel (ötmilliós) felső határának emelését ígéri - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Borsi László, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal elnöke sikeresnek értékeli a 2005-ös évet, idénre pedig a bérlakásprogram felpörgetése mellett a használt ingatlanra felvehető támogatott hitel (ötmilliós) felső határának emelését ígéri – írja a Világgazdaság.

Az elnök elégedett a Fészekrakó program teljesítményével: december végéig 8,500 kérelmet fogadott be a lakáshivatal, a megkötött szerződések száma pedig eléri a 7,700-at, az összérték meghaladja a 38 milliárd forintot.

Az összeg legalább kétszerese annak, amit a konstrukció beindításakor reméltek. Borsi szerint látható, hogy az igénylésre jogosultak körének kibővítése megdobta az utolsó hónapokban a forgalmat.

Szintén eredményesen zárta az évet a panelfelújítási pályázati rendszer: az eddig elbírált igénylések alapján 5.15 milliárdos állami támogatás mellett közel 30 ezer panellakásban kezdődhet meg a felújítás.

Az igazi áttörés 2007 után következhet be, amikor a bevonható uniós források révén megtöbbszöröződnek a felhasználható pénzek. Idénre 216 milliárd Ft-ot különítettek el lakástámogatásra a költségvetésben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 30. 14:35