Eladósodó hazai cégek

Pénzcentrum
2006. január 2. 11:04

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) közlése szerint az elmúlt években a kis- és középvállalkozások korábbi óvatos banki finanszírozásában dinamikus változás volt megfigyelhető, amelynek következtében 1999 és 2004 között a szektor részesedése a teljes vállalkozói hitelállományból 19,3 százalékról 48,2 százalékra nőtt.

 
 
A vállalkozások forráshoz jutását szolgáló jelentő hitelprogramok a mikrohitelprogram, Széchenyi kártya, a Sikeres Magyarországért vállalkozásfejlesztési hitelprogram, a midihitel és az Európa-hitel. A kkv-k tőkeellátottságának javítását tőkebefektető társaságok szolgálják.
A mikrohitel program a tavalyi évben többször is módosult: háromról öt évre nőt a futamidő, a vállalkozások a korábbi hárommillió helyett ötmillió forintot vehettek fel, mód nyílt az előfinanszírozásra és a forgóeszközök beszerzési lehetősége is bővült. A módosítások után nagymértékben megnőtt a kereslet a hitel után. 2005 elejétől az év végéig 945 vállalkozó kapott mikrohitelt mintegy három és fél milliárd forint összegben.
(forrás: Magyar Hírlap)
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20