-3 °C Budapest
Exterior of the Hungarian national bank in Budapest, Hungary. The central bank of the Republic of Hungary is known as the MNB. cimlapi

Költözik az MNB: már elkerülhetetlen a székházfelújítás, ebből fedezik a költségeket

MTI
2021. október 27. 21:27

Novemberben kezdődik Magyar Nemzeti Bank székházának teljes felújítása. A külső és belső felújítások 55 milliárd forintba kerülnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Novemberben kezdődik Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri székházának teljes felújítása - közölte az MNB szerdán. A külső és belső felújítások 55 milliárd forintba kerülnek, a költségeket a jegybank a gazdálkodási nyereségéből fedezi. A beavatkozást az 1902 és 1905 között épült székház műszaki állapotával indokolták. Az elektromos hálózat, a hűtés, fűtést, szennyvízelvezetést biztosító rendszerek elavultak, felújítás nélkül néhány éven belül működési kockázatok fenyegetnének.

A jegybanki alkalmazottak Budán, a Déli pályaudvar melleti irodaházban, valamint az MNB Széll Kálmán téri központjában dolgoznak tovább - tették hozzá. A megújult műemléképület ünnepélyes átadását 2024-re, vagyis az önálló magyar jegybank alapításának 100 éves évfordulójára tervezik.

A felújítás alatt az MNB zavartalanul ellátja a feladatait, a munkálatokról és az esetleges változásokról a honlapjukon számolnak be.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20