6 °C Budapest
Óriási változás a magyar banknál: miért hagyják el tömegesen a fiókokat az ügyfelek?

Óriási változás a magyar banknál: miért hagyják el tömegesen a fiókokat az ügyfelek?

2021. szeptember 8. 14:04

A K&H Bank 37,4 milliárd, a K&H biztosító pedig 4,2 milliárd forint adózás utáni eredménnyel zárta 2021 első félévét. A bank rendkívüli tételek nélküli eredménye egy év alatt 22%-os növekedést ért el, 31,2 milliárd forintra nőve. A pénzintézet teljes hitelállománya 13 százalékos növekedést ért el, 1875 milliárd forintra nőve, az új lakossági hitelkihelyezések pedig 44 százalékos növekedéssel elérték a 150 milliárd forintot. A bank ügyfelei követik a digitalizációs trendeket és már az új számlák 40 százalékát a bank azonnali számlanyitási applikációjában nyitották. A biztosító pedig egy új szolgáltatást, az azonnali elektronikus zöldkártya szolgáltatást is elindította.

A 2021-es év első félévében a K&H Bank adózás utáni eredménye 37,4 milliárd forint volt. A bank rendkívüli tételek nélküli eredménye pedig egy év alatt 22 százalékos emelkedést mutatva 31,2 milliárd forintra nőtt. A pénzintézet hiteleinek teljes volumenét nézve a növekedés %, a betétállomány pedig 11%-kal bővült. Az év első félévében a bank új hiteleinek volumene 279 milliárd forintot tett ki. Az új lakossági hitelek összértéke pedig elérte a 150 milliárd forintot, 44 százalékkal meghaladva 2020 első félévének értékét - ismertette az eredményeket Guy Libot. a K&H csoport vezérigazgatója.

A vezérigazgató ezután arról beszélt, hogy a klímaváltozás elleni fellépés lassan megkerülhetetlen lesz. A pénzügyi csoport erre első lépésként a környezeti hatásaik korlátozásával reagált, de már kampányt folytatnak ügyfeleik körében is, hogy támogassák a zöld megoldásokat. Ezen túl 100 milliárd forintos értékben finanszíroztak megújuló energiaforrásokkal foglalkozó projekteket. A befektetési alapjaik bruttó értékesítésének pedig már több mint 20%-át már társadalmilag felelős befektetésekbe (SRI minősítés) került.

Nőtt a lakossági hitelek piaca

A teljes hitel portfólió éves szinten 13 százalékkal 1875 milliárd forintra nőtt az új lakossági hitelek szegmensében pedig tovább emelkedett a pénzügyi csoport  piaci részesedése. Az új lakossági jelzáloghitelek volumene 55 százalékos bővülést ért el. Idén július végéig a bank közel 500 támogatott felújítási hitelt folyósított, 2,4 milliárd értékben. Ezeknél az átlagos hitelösszeg 5,3 milliárd forint volt - árulta el  Gombás Attila, a K&H Csoport pénzügyi vezetője. A lakás felújítási jellegű hitelek területén a bank részesedése egyébként 11,8 százalékos.

A fogyasztási hiteleken belül a pénzintézetnél a lakásfelújítási kölcsönök aránya egy év alatt 27 százalékról 38 százalékra nőtt.

A bank által folyósított babaváró hitelek értéke pedig a tavalyi év azonos időszakához képest 33 százalékkal nőtt, a piac 9 százalékos csökkenése mellett. A bank a fogyasztási hitelek volumenét a piaci bővülésnek megfelelő 20 százalékkal növelte, így az elérte a 222 milliárd forintot. Az államkötvények értéke a pénzintézetnél 8 százalékot növekedett egy év alatt, 1,120 milliárd forintra - zárta Gombás Attila.

Az ügyfelek keresik az innovatív megoldásokat

A pénzintézetnél az utóbbi évben folytatódott a digitális átalakulás. A fejlesztések középpontjában ezért a banknál továbbra is a mobiltelefonon elérhető banki és biztosítási szolgáltatások állnak. Az ügyfelek pedig igénylik is ezt. Mára minden negyedik babaváró hitelt és minden második fogyasztási hitelt valamilyen digitális csatornán (az e-bankon, vagy a mobilbankon) keresztül igényelnek.

A pénzintézetnél ezért a mobilbankon keresztül a fogyasztási hitel mellé már törlesztési biztosítás is köthető. Ez a szolgáltatás is rendkívül népszerű, az összes fogyasztási hitel felére kötöttek ilyen biztosítást az ügyfelek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A K&H Biztosító bevezette az azonnali, elektronikus zöldkártya-szolgáltatást is a KGFB-ügyfelek számára, akiknek már több mint 450 ezer zöldkártyát ilyen zöld formában küldtek ki. De idén indult a bank teljesen online számlanyitási szolgáltatása is, amellyel az ügyfelek minden bankszámla-szolgáltatáshoz hozzáférnek a mobiljukon is és azonnal (kb. 10 percen belül) juthatnak digitalizált bankkártyához.

Mára a bank ügyfelei a számlák 40%-át annak azonnali számlanyitási applikációjában nyitják meg. Okostelefonos fizetési megoldásukat azzal is igyekeztek vonzóbbá tenni, hogy az Apple Pay mellett a Google Pay-t is kínálja a felhasználóknak.

Április óta az ügyfelek rendszeres befektetéseket is be tudnak állítani a mobilbankban applikációban. Értékpapírszámlát nyithatnak,  vagy havonta, rendszeresen vásárolhatnak bizonyos befektetéseket. A bank digitális ügyfeleinek jelenlegi száma meghaladja a 600 ezret. Ez azt jelenti, hogy a pénzintézet ügyfeleinek már 82 százaléka digitálisan aktív - tette hozzá Németh Balázs, a K&H Csoport innovációs vezetője.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm