View of Esztergom and the Danube from the dome of the cathedral.

Átalakítaná a határmenti magyar településeket Brüsszel: itt vannak a tervek

2021. augusztus 11. 08:15

A járvány okozta kudarcok után európai szinten élesztenék újjá és javítanák a határokon átnyúló együttműködéseket. Ahogy arra a szakemberek rámutattak, az európai határrégiók az európai integráció egyfajta példaképeiként szolgálnak, akik a legjobb helyzetben vannak az új ötletek és az innovatív megoldások tesztelésére. Nem véletlen, hogy a határokon átnyúló együttműködés újbóli előtérbe helyezése lett az Európai Unió (EU) politikai menetrendjében a Régiók Európai Bizottsága (CoR) egyik legfontosabb prioritása. A részletekről a HelloVidék közvetlenül a brüsszeli szervezetet kérdezte.

A határokon átnyúló együttműködés jövőjéről tartottak konferenciát, amelyet a 2020-ban életre hívott Európai Határon Átnyúló Polgári Szövetség (European Cross-Border Citizens' Alliance) alapító partnerei szerveztek. A résztvevők többek között a COVID-19 válság hatásairól tárgyaltak.

Azonosították a határokon átnyúló régiókat érintő jelenlegi és jövőbeli kihívásokat, illetve vitát tartottak a határokon átnyúló együttműködések jövőképéről, ami a szakemberek szerint egyben Európa jövőjét is nagyban meghatározhatja. Az eseményt csak néhány nappal azután tartották, hogy a Régiók Európai Bizottsága plenáris ülésén állásfoglalást fogadott el a határokon átnyúló együttműködéssekkel kapcsolatban.

Kiemelten fontosnak tartom, hogy az Régiók Európai Bizottsága feladatul tűzte ki a határmenti régiók és az ott élő állampolgárok képviseletét az Európa jövőjéről szóló konferencián. A határokon átnyúló együttműködést oda kell pozícionálnunk, ahová tartozik: az európai integrációs projekt abszolút középpontjába. Ez a fajta közös munka az Európai Unió egyik legnagyobb sikere, és a jövőben még nagyobb szerepet kell játszania az életünkben. A határoknál élők ugyanis közvetlen közelről tapasztalhatják meg az európai integráció valódi előnyeit

– jelentette ki Pavel Branda, a Régiók Európai Bizottságának határokon átnyúló együttműködéssel foglalkozó, interregionális csoportjának elnöke.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

További részletek a HelloVidék cikkében!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 8. 20:51
Hamarosan érkezik a TV2 képernyjére a nagyszabású táncos showjának immáron harmadik évada, amelyben...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 8. 16:46
A hitelbl való ingatlanvásárlás elengedhetetlen eleme az értékbecslés, amely során felmérik a lakás...
Holdblog  |  2022. augusztus 8. 15:45
Globalizált korunk leglényegesebb jellemzinek egyike, hogy megválaszthatjuk, hol élünk, hol éljenek...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 8. 10:17
Idén a kriptoeszközök piacának egyik legnagyobb esését élhették át a befektetk. A kriptopiac jelenle...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?