2 °C Budapest
Cigarette packet

Mi folyik itt? Szinte teljesen eltűnt ez a fajta cigaretta Magyarországról

2022. szeptember 28. 12:33

Míg tavaly rekordmennyiségű illegálisan behozott vagy itthon előállított dohányárút foglalt le az adóhatóság, addig idén a tizedére esett vissza a feketepiacról kivont mennyiség. Ennek oka a Vg.hu információi szerint az orosz-ukrán háború lehet.

A tavalyi év első felében 106 millió szál csempészcigarettát foglaltak le a NAV munkatársai, összesen pedig másfél milliárd forint volt az értéke a dohányárunak. Idén azonban már csak mindössze 14 milliár forintértékben foglaltak le fogyasztási dohányt, amiből 11 millió szál cigaretta volt. Ez a fogyasztás pedig nem csak a tavalyi, rekordközeli értéktől marad el: 2020-ban 44 millió szál cigarettát és körülbelül 18 tonna dohányt talált az adóhatóság.

A lap szerint azonban még csak találgatni lehet, hogy mi állhat a hirtelen visszaesés mögött, de a legvalószínűbb ok az orosz-ukrán háború kitörése lehet. Azóta ugyanis az ukrán rendőrség is fokozottan figyeli a határt és a magyar hatósági jelenlét is fokozódott. Arra pedig remek példa a koronavírus-járvány, hogy a csempészetnek nem tesznek jót a rendkívüli helyzetek és az azokra adott szigorú hatósági válaszok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 47. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/47. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 48. héten 600 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?