2 °C Budapest
woman using lateral flow test covid rapid home virus

Aggasztó jelentés érkezett a koronavírusról: ezért is jelenthet nagy veszélyt egy új variáns

MTI
2022. szeptember 23. 12:02

Nehezebbé teszi a koronavírus új változatainak kimutatását az, hogy világszinten csökken a tesztelések és genetikai elemzések száma - jelentette ki csütörtökön Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) járványügyi szakértője.

Nehezebbé teszi a koronavírus új változatainak kimutatását az, hogy világszinten csökken a tesztelések és genetikai elemzések száma – jelentette ki csütörtökön Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) járványügyi szakértője. Maria van Kerkhove aggodalmát fejezte ki amiatt, mert a vírus továbbra is "hihetetlenül nagy méretekben kering világszerte, és a jövőben tovább mutálódhat". Eközben pedig "megszűnőben van az a képességünk, hogy kövessük világszerte a variánsokat és az alvariánsokat, mert csökkent a nyomon követés" – mondta van Kerkhove.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója ismét hangsúlyozta, hogy bár már látszik a világjárvány vége, továbbra is fenn kell tartani az ellene folytatott harc stratégiáit. Tedrosz, aki videokapcsolat segítségével vett részt a sajtótájékoztatón New Yorkból, ahol az ENSZ-közgyűlés ülésszakán vesz részt, kijelentette: a világ most kezdi megpillantani a fényt az alagút végén, de még nem tartunk ott. "Az, hogy látjuk a végét, még nem jelenti azt, hogy ott is vagyunk" – mondta. Bár a Covid-19 okozta halálozások heti száma csökkenőben van, a majdnem tízezer még mindig nagyon sok, amikor ezek többségét megelőzhetnénk – jelentette ki a főigazgató.

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem