18 °C Budapest
Coronavirus COVID-19 computer generated image.

Még fel sem dolgoztuk az omikront, máris itt az újabb variáns: kell félni tőle?

2022. január 4. 14:39

Kutatók Dél-Franciaországban a koronavírus újabb variánsának megjelenésére figyelmeztettek. A koronavírus B.1.640.2 jelzésű változatát a francia IHU IHU Mediterranee Infection intézet kutatói azonosították először. Az új Covid-mutáció egyelőre nem került fel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggodalomra okot adó vírusvariánsokat felsoroló listájára 

Az egyelőre a 12 új fertőzött Kamerunhoz köthető és Marseilles környékén található a jelentések szerint. A  megjelenése egyelőre nem ad okot a pánikra, hiszen szakértők szerint a viharos sebességgel terjedő omikron és az eredeti vírusnál szintén kétszer gyorsabban terjedő deltával szemben nem valószínű, hogy dominánssá tud válni - számol be a VG.hu

Új változatok folyamatosan jelennek meg, a problémát azok elszaporodása okozhatja. Az variáns jelenlétét egyelőre Franciaországon kívül nem jelezték és talán az is könnyebbséget okozhat, hogy a PCR-teszt alapos elemzésével is azonosítható, nincs szükség a vírus teljes genomiális szekvenciálásának végrehajtásához a mutáció felismeréséhez. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?