14 °C Budapest
36. alkalommal startol el a SPAR Budapest Maraton

36. alkalommal startol el a SPAR Budapest Maraton

2021. október 4. 19:04

Teljeskörű, továbbra is kétnapos, nagyszabású sportrendezvényként rendezik meg október 9-10-én a mára már 36. SPAR Budapest Maratont. A szervezők több mint 10 ezer nevezőt várnak az idei versenyre.

Több mint 10 ezer résztvevőt várnak az idei SPAR Budapest Maraton futóversenyre, amelyet október 9-10-én rendeznek meg a szervezők – hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. A rendezvényen Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezetője és az esemény versenyigazgatója elmondta: a koronavírus pandémia nagyon megviselte a futóversenyeket szerte a világon, de most látható, hogy újult erővel jön vissza a sportág népszerűsége mindenhol. A szervezők úgy döntöttek, hogy idén sem rendeznek kisebb, visszafogottabb eseményt, a futóversenyt ugyanúgy kétnapos sporteseményként rendezik meg, mint korábban. A beutazási nehézségek, a járványvédelmi előírások miatt azonban idén kevesebb, csak mintegy 10 ezer nevezőt várnak ez a létszám a jelenlegi körülmények között nem számít kevésnek – mondta el Kocsis Árpád.

Az idei évben a tavasszal elhunyt híres futóra, Monspart Saroltára is emlékeznek a szervezők, akinek életújtát és sportkarrierjét külön helyszínen mutatják be. 

Az idei évben sor kerül a rendezvényen egy úgynevezett „elnökségi futásra” is – mondta el Schőberl Márton. A Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára emlékeztetett: Magyarország a V4-ek soros elnöke, míg Szlovénia az EU soros elnökségét látja el jelenleg. Ennek keretében egy négyszer 2 kilométeres váltófutással rendhagyó diplomáciai eseményként méretteti meg magát több ország is.

A SPAR már 14. alkalommal támogatja a sporteseményt, a 2008 óta tartó partnerség során a kereskedelmi lánc és a rendezvény neve összeforrt, amire nagyon büszkék vagyunk

– mondta el a rendezvényen Maczelka Márk. A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője hozzátette: az egészségtudatosság támogatása érdekében a kereskedelmi lánc több kezdeményezést is indított a közelmúltban. Egészséget támogató termékek belistázásával, edukációs kiadványokkal, köztük receptkönyvvel és a Budapest Maraton támogatásával is szeretnének hitet tenni az egészséges életmód mellett. A SPAR saját húsüzeme, a Regnum idén is saját standdal készül a versenyre, amelynek bevételét a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak adományozza a kereskedelmi lánc.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm