-2 °C Budapest
36. alkalommal startol el a SPAR Budapest Maraton

36. alkalommal startol el a SPAR Budapest Maraton

2021. október 4. 19:04

Teljeskörű, továbbra is kétnapos, nagyszabású sportrendezvényként rendezik meg október 9-10-én a mára már 36. SPAR Budapest Maratont. A szervezők több mint 10 ezer nevezőt várnak az idei versenyre.

Több mint 10 ezer résztvevőt várnak az idei SPAR Budapest Maraton futóversenyre, amelyet október 9-10-én rendeznek meg a szervezők – hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. A rendezvényen Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezetője és az esemény versenyigazgatója elmondta: a koronavírus pandémia nagyon megviselte a futóversenyeket szerte a világon, de most látható, hogy újult erővel jön vissza a sportág népszerűsége mindenhol. A szervezők úgy döntöttek, hogy idén sem rendeznek kisebb, visszafogottabb eseményt, a futóversenyt ugyanúgy kétnapos sporteseményként rendezik meg, mint korábban. A beutazási nehézségek, a járványvédelmi előírások miatt azonban idén kevesebb, csak mintegy 10 ezer nevezőt várnak ez a létszám a jelenlegi körülmények között nem számít kevésnek – mondta el Kocsis Árpád.

Az idei évben a tavasszal elhunyt híres futóra, Monspart Saroltára is emlékeznek a szervezők, akinek életújtát és sportkarrierjét külön helyszínen mutatják be. 

Az idei évben sor kerül a rendezvényen egy úgynevezett „elnökségi futásra” is – mondta el Schőberl Márton. A Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára emlékeztetett: Magyarország a V4-ek soros elnöke, míg Szlovénia az EU soros elnökségét látja el jelenleg. Ennek keretében egy négyszer 2 kilométeres váltófutással rendhagyó diplomáciai eseményként méretteti meg magát több ország is.

A SPAR már 14. alkalommal támogatja a sporteseményt, a 2008 óta tartó partnerség során a kereskedelmi lánc és a rendezvény neve összeforrt, amire nagyon büszkék vagyunk

– mondta el a rendezvényen Maczelka Márk. A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője hozzátette: az egészségtudatosság támogatása érdekében a kereskedelmi lánc több kezdeményezést is indított a közelmúltban. Egészséget támogató termékek belistázásával, edukációs kiadványokkal, köztük receptkönyvvel és a Budapest Maraton támogatásával is szeretnének hitet tenni az egészséges életmód mellett. A SPAR saját húsüzeme, a Regnum idén is saját standdal készül a versenyre, amelynek bevételét a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak adományozza a kereskedelmi lánc.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18