10 °C Budapest

Operatív Törzs: az idősek közül először a regisztrált szépkorúak kerülhetnek sorra

2021. január 19. 12:16

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta, eddig 189 ezer fő kapott oltást Magyaországon. Tájékoztatott, hogy a Pfizer gyártó jelzése szerint kevesebb oltás érkezhet az országba. A lakosság átoltását az lassítja, hogy jelenleg nincs elegendő vakcina, a beszerzés nagyon lassú. A kórházi pontokon továbbra is zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, az összes beoltott közül 120 ezren dolgoznak ebben a szférában.

György István ismerette, hogy a harmadik körben az oltási terv szerint azok a 89 év feletti idősek kerülnek először sorra, akik regisztráltak. Azt még nem tudják megmondani, pontosan mikor tudják megkezdeni az idősek oltását. Az államtitkár szerint az oltás életkori idősávonként fognak halandi.

Először 102 kórházra fogják kibővíteni az oltópontokat, majd a több mint 4000 háziorvosi rendelőre. Csak ezután kerül sor a szavazókörzetekre, ha lesz annyi oltás, hogy nagy tömegben megkezdődhessen az oltás. A hétvégén került sor egy pilot programra: 120 családorvos beoltására került sor, amely jó eredménnyel zárult. 

Akár egymillió ember két nap alatt történő oltására is fel van készülve az oltási munkacsoport 

- mondta el György István.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a napi koronavírus adatokat. A sajtó kérdésére elmondta: Köszöni szépen, jól van, semmilyen kellemetlen hatást nem tapasztalt. A kollégáinak helyi reakciói, bőrpír és izomfájdalom fordult elő, egy kolléganőnek volt másnap fejfájása, de azt nem tudni, hogy fronttól vagy az oltástól.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm