0 °C Budapest

Operatív Törzs: az idősek közül először a regisztrált szépkorúak kerülhetnek sorra

2021. január 19. 12:16

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta, eddig 189 ezer fő kapott oltást Magyaországon. Tájékoztatott, hogy a Pfizer gyártó jelzése szerint kevesebb oltás érkezhet az országba. A lakosság átoltását az lassítja, hogy jelenleg nincs elegendő vakcina, a beszerzés nagyon lassú. A kórházi pontokon továbbra is zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, az összes beoltott közül 120 ezren dolgoznak ebben a szférában.

György István ismerette, hogy a harmadik körben az oltási terv szerint azok a 89 év feletti idősek kerülnek először sorra, akik regisztráltak. Azt még nem tudják megmondani, pontosan mikor tudják megkezdeni az idősek oltását. Az államtitkár szerint az oltás életkori idősávonként fognak halandi.

Először 102 kórházra fogják kibővíteni az oltópontokat, majd a több mint 4000 háziorvosi rendelőre. Csak ezután kerül sor a szavazókörzetekre, ha lesz annyi oltás, hogy nagy tömegben megkezdődhessen az oltás. A hétvégén került sor egy pilot programra: 120 családorvos beoltására került sor, amely jó eredménnyel zárult. 

Akár egymillió ember két nap alatt történő oltására is fel van készülve az oltási munkacsoport 

- mondta el György István.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a napi koronavírus adatokat. A sajtó kérdésére elmondta: Köszöni szépen, jól van, semmilyen kellemetlen hatást nem tapasztalt. A kollégáinak helyi reakciói, bőrpír és izomfájdalom fordult elő, egy kolléganőnek volt másnap fejfájása, de azt nem tudni, hogy fronttól vagy az oltástól.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?