30 °C Budapest
Fordult a kocka: jóval kevesebb koronavírusos van Budapesten, mint vidéken

Fordult a kocka: jóval kevesebb koronavírusos van Budapesten, mint vidéken

2020. május 25. 17:07

Javították a magyarországi koronavírus-járvány statisztikai adatait, amelyek alapján már jóval több az aktív koronavírus-fertőzött vidéken, mint Budapesten. Ugyanakkor van egy csavar a páli fordulatban.

Hétfőn délután javították a magyarországi koronavírus-járvány statisztikai adatait a kományzati tájékoztatási oldalon. A frissített számok alapján továbbra is 1554 aktív fertőzött van az országban, ám az összetétel a korábbi heteket szemlélve nagy fordulatot mutat:

a vidéki aktív fertőzöttek száma mostanra 248 fővel több, mint a fővárosban.

A korrigált adat szerint a budapesti aktív fertőzöttek száma: 653 fő, a vidéki aktív fertőzöttek száma 901 fő. Az elhunytak számát tekintve viszont a fővárosi érték továbbra is magasabb. Az aktív fertőzöttek száma a honlap szerint viszont fokozatosan csökken: már kevesebben vannak, mint a gyógyultak.

A Pénzcentrum közben azt is kiderítette, hogy mi okozta a páli fordulatot a statisztikáan: a mélyebb adatok alapján megállapítható, hogy hétfőről keddre virradóra a Pest megyei adatokat átpakolták a vidéki statisztikákhoz (Korábban a vidéki statisztikákat Budapestés Pest megye együttes számával vetettékössze.).

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 24. szombat
Kinga, Kincső
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?