Külföldi munka? Egy fenét: ezek a legveszélyesebb EU-s országok

Külföldi munka? Egy fenét: ezek a legveszélyesebb EU-s országok

2018. május 4. 17:00

Európában 2015-ben összesen 3 497-en haltak meg valamilyen munkahelyi balesetben. Az elérhető legfrissebb adatok alapján 100 000 főre számolva messze Románia a legveszélyesebb ország ebben a tekintetben, ám nem sokkal marad el tőle Portugália sem. A legbiztonságosabb Hollandiában dolgozni, míg Magyarország kb. a lista közepén foglal helyet, picit rosszabb arányokkal, mint az EU-s átlag.

Az Európai Unióban 3 497 halálos baleset történt a munkahelyeken 2015-ben - derült ki az Eurostat friss jelentéséből. Ez átlagosan 2,4 halálesetet jelent 100 000 munkásra nézve. A listán legjobban Hollandia, Svédország és Németország végzett. Ezekben az országokban (sorban) 0,76, 1,15, illetve 1,25 haláleset jut 100 000 dolgozóra. A lista túloldalán Románia vezet abszolút fölénnyel Portugália előtt. Előbbiben 7,49, míg utóbbiban 4,62 halálos kimenetelű baleset jut százezernyi munkásra.

A grafikonról leolvasható, hogy a magyar adat nem sokkal rosszabb, mint az EU-s átlag, amit jobbára, az arányosan rendkívül biztonságos nyugati országok húznak le. Nyolc ország van ugyanis az EU-s átlag alatt, miközben 20 fölötte. Magyarország egyébként regionálisan is jól szerepel, hiszen közvetlen szomszédaink közül csupán Horvátországban jobb a helyzet arányaiban. Szlovákiában például majdnem egy, míg Ausztriában majd kettővel több halálos kimenetelű munkahelyi baleset történik arányaiban.

Keleti szomszédunk azonban simán viszi a prímet. Romániában ugyanis majdnem nyolc halálos munkahelyi baleset jut 100 000 dolgozóra, ami majd négyszer több Magyarországon, és közel 10-szer több, mint például az éllovas Hollandiában.

Bár az Eurostat adatai 2015-sek, Magyarországon a frissebb adatokszerint 2017-ben összesen 79 halálos balesete történt a munkahelyeken. Ez a 2015-ös képest csupán kettővel kevesebb, úgyhogy bőven lenne még hová fejlődni.

NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?