Két kép, ami mindennél többet mond a magyar egészségügyről

Két kép, ami mindennél többet mond a magyar egészségügyről

Pénzcentrum
2014. augusztus 7. 15:32

Talán mindennél többet mondanak a magyar egészségügy helyzetéről az orvosok, ápolók elvándorlását bemutató grafikonok.

A hazai orvosok és ápolók elvándorlását mutatják be azok a számok, amelyeket a Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal tett közzé csütörtökön.

A kiadott engedélyek száma azt mutatja, hogy nagyságrendileg még mindig ezer orvos hagyja itt Magyarországot évente, és keres külföldön munkát. Bár 2012-ben - a korábbi évekhez képest - némileg mérséklődött a szám, még így is 955 orvos gondolta úgy, hogy inkább más országban folytatja a karrierjét. 2010 óta 4300-nál is több orvos hagyta itt Magyarországot.

Az idei első fél évben sem lassult érdemben az egészségügyiek elvándorlásának üteme: a 25 és 29 év közötti, vagyis szakvizsga előtt álló orvosok közül

idén még többen is kérték ki a külföldi munkavállaláshoz szükséges igazolást, mint egy éve.

A Magyar Rezidens Szövetség tapasztalatai szerint ugyanakkor a friss diplomások, illetve szakvizsgások is általában ősszel lépnek - írta a Világgazdaság.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ápolóknál sem jobb a helyzet: tavaly ötszáznál is többen mentek külföldre.

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?