2 °C Budapest

VV-titok: ennyiért költöztek vissza Olivérék a villába

Pénzcentrum
2011. április 22. 04:44

500 ezer forintot, azaz egy átlagos magyar tanár négyhavi fizetését kapják a ValóVilág kiesett játékosai azért, mert néhány napra visszaköltöztek a luxusbörtönbe.

Az Új Ász c. lap információi szerint Olivér, Gigi és Zsófika is szívesen vállalta az RTL Klub felkérését, hogy költözzenek be ismét a villába, pedig azóta, hogy elhagyták a műsort, nagyon elfoglaltak lettek, és szinte egyik pillanatról a másikra betelt a naptárjuk. Fellépésről fellépésre járnak, és bizony a tehetségkutatókban feltűnt sztárok gázsijával vetekszik a fellépti díjuk.

Kiderült: ennyit keres Alekosz! KATTINTS!

A csatorna éppen ezért nem várhatta volna el a szereplőktől, hogy ingyen vállalják a beköltözést, hiszen ezzel több százezres bevételtől fosztották volna meg őket.



Egy tanár négyhavi fizetését kapják néhány napi villalétért

Az oktatásban, az építőiparban és a vendéglátásban még a nettó keresetek is csökkentek idén februárban, az inflációt is figyelembe véve pedig jócskán kevesebbet ér az említett szektorokban dolgozók bére, mint egy évvel korábban - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentéséből. Nemcsak a fizikai dolgozók, hanem a szellemi foglalkozásúak is kevesebbet vittek haza.

Nemzetgazdasági szinten a bruttó keresetek átlagosan 3,1 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakának szintjét. A versenyszférában 6,4 százalékos volt a növekedés, a költségvetési szférában viszont 4,9 százalékkal elmaradtak a bruttó fizetések az egy évvel korábbitól. A közszférában a teljes munkaidősök több mint 40 százaléka kapott átlagosan 5100 forintos kereset-kiegészítést az adó- és járulékváltozások kedvezőtlen hatásának ellensúlyozására.


Az oktatásban még ez sem volt elég arra, hogy a nettó keresetek csökkenését megakadályozza. A KSH jelentéséből az derül ki, hogy az ebben a szektorban dolgozók havonta átlagosan 1300 forinttal kevesebbet vittek haza februárban, mint egy évvel korábban. Ebben az ágazatban a szellemi foglalkozásúak nettó bére is csökkent: átlagosan 131 452 forintot kerestek, szemben a tavaly februári 132 880 forinttal.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A Megasztár és ValóVilág sms-szavazásait vizsgálja az NMHH
A héten egyeztetési eljárást kezdeményezett dr. Bodonovich Jenő, média- és hírközlési biztos a televíziós műsorok szavazási rendjét kifogásoló panaszok ügyében az érintett médiaszolgáltatókkal.

Az elmúlt hónapokban közel félszáz olyan bejelentés érkezett az RTL Klub - X-faktor és ValóVilág, valamint a TV2 Megasztár műsoraival kapcsolatban, melyben a panaszosok a nézői szavazások lebonyolításának rendjét, azok szembetűnő irányítottságát, ellenőrizhetetlenségét kifogásolták, és megkérdőjelezték az eredmény valóságtartalmát.

Mivel a jelenség valószínűsíthetően a fogyasztók jelentős számát érinti, ezért a médiatörvény alapján a biztos egyeztetési eljárás keretében, levélben kereste fel a szolgáltatókat és kért információt a szavazások körülményeiről, többek között arról, hogy milyen előírás szabályozza a szavazások rendjét, hol ismerheti meg ezek tartalmát a néző, hogyan történik a szavazatok regisztrációja, illetve milyen számú szavazat érkezik egy-egy fordulóban.


A versenyszférában az építőiparban dolgozók szenvedték el a legnagyobb bérveszteséget. Ebben a szektorban átlagosan több mint kétezer forinttal csökkentek a nettó keresetek. Nemcsak a kőművesek, hanem a mérnökök is kevesebb fizetést kaptak. A szellemi foglalkozású építőipari dolgozók idén februárban átlagosan 149 063, tavaly ilyenkor pedig 156 917 forintot vihettek haza. A szálláshely-szolgáltatásban, vendéglátóiparban is csökkentek a nettó bérek.

Az utóbbi két szektorban nehéz eldönteni, hogy valójában ténylegesen kevesebbet kaptak-e kézhez az ezeken a területeken dolgozók, nehéz felmérni ugyanis, mennyi pénz vándorol közvetlenül a zsebekbe. A pedagógusoknál viszont egyértelműen látszik, hogy a kereset-kiegészítéssel sem sikerült megakadályozni, hogy átlagban csökkenjen a nettó bérük.

Jól látszik, hogy az egyébként is a legmagasabb jövedelmi kategóriákba tartozók az egyértelmű nyertesei az idei adóváltozásoknak. A legjobban fizető gazdasági ág továbbra is a pénzügyi, biztosítási tevékenység volt, átlagosan 451 900 forintos bruttó fizetéssel. Ez 3,1 százalékkal haladja meg egy évvel korábbit. Az ebből megmaradó átlagos nettó összeg - 270 449 forint - brutális növekedést mutat: 14,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ez még a februárban mért 4,1 százalékos éves infláció mellett is tisztes, tíz százalékos reálkereset-növekedést jelent.

Ezzel szemben az egészségügyben dolgozók átlagosan 176 900 forintos bruttó bére 4,5 százalékkal több, mint a tavaly februári. Az átlagos nettó keresetük 120 415 forint volt, ami mindössze 1,7 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Ezt a növekményt pedig teljesen felemészti az infláció. Tehát reálértéken 2,4 százalékkal kevesebbet ér az egészségügyben dolgozók fizetése, mint tavaly februárban.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem