18 °C Budapest

Eladná luxuskastélyát a magyar Opel király + fotók

Pénzcentrum
2011. április 16. 14:02

Több, mint másfél milliárd forintért eladó az Opelekkel bizniszelő Ivanits József luxusvillája Budapest XVII. kerületében. A leendő tulajdonosnak azonban a helyi önkormányzattal is meg kell majd küzdenie, mivel jogerős bontási engedély van az ingatlan egy részére.

XVII. kerületben 3900 nm-es telken 2003 és 2009 között épült, 3 szinten összesen 1230 nm alapterületű, 8 szobás luxusvilla különleges, egyedi készítésű burkolatokkal, bútorokkal, 100 nm-es terasszal, moziteremmel, billiárdteremmel, belső medencével, konditeremmel, borospincével, 340 nm-es teremgarázzsal, vendégházzal eladó - olvasható a budapesti luxuspalota hirdetése a közvetítő társaság honlapján.

 


A nem mindennapi méretekhez, nem mindennapi ár tartozik: Ivanitsék 1,6 milliárdot kérnek a jó kilátással rendelkező villáért, igaz a hirdetés nem tartalmazza, hogy a telek jelentős részét és a ház néhány négyzetméternyi alapterületét visszaköveteli az önkormányzat.

 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Az index.hu értesülései szerint ugyanis a luxusingatlannal csak egyetlen gond van: jogellenes túlépítése évek óta napirenden van az önkormányzat ülésein, és hatályos határozat is született a kerítés és egy 96 négyzetméteres kertészlak visszabontására. A bontási határozat azért született, mert az ingatlan egy önkormányzati tulajdonú közparkot és egy hosszabb utcaszakaszt is bekebelezett, ezenkívül építési engedély nélkül húztak fel rá egy 96 négyzetméteres kertészlakot.

 

EZT OLVASTAD MÁR?