2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Koronavírus: már így is ellenőrizné a rendőrség, hogy betartod-e a szabályokat


Egy elektronikus, telepíthető szoftverrel ellenőrizné a magyar hatóság, hogy betartják-e az emberek a kötelező házi karantént, jelent meg a rendelet a Magyar Közlönyben hétfő este - szúra ki az Index.

A legfrissebb Magyar Közlöny szerint egy elektronikus, telepíthető szoftverrel ellenőrizné a magyar hatóság, hogy betartják-e az emberek a kötelező házi karantént. Ezzel a szoftverrel a nagykorú emberek

  • mozgását,
  • arcképét,
  • és egészségügyi adatait kapják meg a magyar hatóságok.

A rendelet szerint azonban mindez önkéntes alapon működne, de aki belemegy, annak kötelezően telepítenie kell a szoftvert telefonjára, ennek elmulasztása szabálysértésnek minősül. De akár magasabb összegű bírságra is számíthat, háromezer és háromszázezer forint között - írja a lap.

Ha valaki nem vállalja önkéntesen, hogy telepíti a szoftvert, a rendőrség gyakrabban megy ki személyesen ellenőrizni, hogy betartják-e a házi karantént. Fontos azt is megjegyezni, hogyha egy hatósági házi karanténba rendelt külföldi állampolgár játssza ki a telepített szoftvert, kiutasítják Magyarországról.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk