18 °C Budapest
Most megtudhatod, ha az átlagosnál drágább a lakásbiztosításod

Most megtudhatod, ha az átlagosnál drágább a lakásbiztosításod

2017. február 6. 13:30

A magyar lakóingatlanok biztosítási díja az ingatlan méretén felül attól is függ, hogy a fővárosban, vagy vidéken van. Egy új kutatásból kiderült, átlagosan hol, mennyit kell fizetni érte.

A három - 100, 70 és 50 m² - vizsgált lakóingatlan méretben a budapestiek fizetik a legtöbbet ingó- és ingatlan vagyonuk biztosításáért: éves szinten 17 000 forintot egy 50 m²-es lakásért és 23 000-et egy 100 m²-es házért. Ugyanez egy vidéki nagyvárosban 13 000, illetve 17 500 forintba kerül - áll a Genertel legújabb elemzésében. A cég tapasztalatai szerint népszerűek a kiegészítő biztosítások, a lakásbiztosítások 40 százalékához igényeltek.

Ezen belül a három, leggyakrabban - közel 40 százalékban - választott kiegészítő csomag: a vízkár- (tartalmaz: vízveszteség költség, dugulás elhárítás térítés, szolgáltatás kimaradás bizt.), a beázás, valamint az utcai rablás esetére kötött csomagok.

Egy korábbi felmérésben az is kiderült, hogy alapjában elégedettek vagyunk a lakásbiztosításunkkal: a megkérdezettek közül azok, akik rendelkeznek lakásbiztosítással, közel 70 százalék állította azt, hogy tisztában van a lakásbiztosítása díjával, illetve a szolgáltatásaival, lévén, hogy azt nemrég kötötte vagy éppen ellenőrizte. A fennmaradó 30 százalék nem szokta nézni a díjakat, nem foglalkozik a biztosításával.

Még ha kicsivel is, de többségben vannak azok, akik lakásbiztosításuk díját megfelelőnek tartják, 46 százalék viszont örülne némi csökkenésnek.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?