32 °C Budapest
Recseg-ropog a gyerekháziorvosi rendszer: több száz orvos hiányzik

Recseg-ropog a gyerekháziorvosi rendszer: több száz orvos hiányzik

Pénzcentrum
2016. szeptember 26. 10:30

Közel félezer orvos hiányzik a házigyerekorvosi ellátásból, a praxisok negyede betöltetlen. A gyermekek többségét még mindig kifejezetten gyermekekre specializálódott orvosok látják el, de sok a kérdés a rendszer jövője kapcsán - írja ma reggel a Magyar Idők.


... négyszáznál is több házi gyerekorvos hiányzik az alapellátásból

- mondta Velkey György, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke a szevrezet szegedi nagygyűlésén.

Ma még annak ellenére, hogy a praxisok 25 százaléka betöltetlen, a gyermekek 60-70 százalékát kifejezetten gyerekháziorvos látja el, de a betöltött praxisok negyedét 65 éven felüli orvosok foglalják el, így ez az arány várhatóan romlani fog.

Jó hír viszont, hogy ősztől kifejezettten gyerekháziorvosi rezidensképzés is indult orvosok számára, melyen negyvenen kezdték meg tanulmányaikat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Velkey György szerint hiány van még gyermekpszichiáterből, -neurológusból, -gasztroenterológusból és -tüdőgyógyászból is.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 20. vasárnap
Rafael
24. hét
Június 20.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?