16 °C Budapest

102 éves, magyar, és van életbiztosítása

2014. november 15. 16:00

Míg vidéken a csonttörés és csontrepedés kapcsán bejelentett károk között a negyedik helyen szerepeltek, addig a fővárosban ez a kategória csak a tízedik a sorban. A gépjárműkárokkal kapcsolatos bejelentések vidéken közvetlenül az ötödik helyen végeztek 9 883 kárigénnyel, addig ez a fővárosi kárlistán a hetedik.

Top 10 káreset a fővárosban és vidéken

A fővárosban a kárbejelentések listájának első helyein a csövek meghibásodása miatt bekövetkezett vízkárok állnak 5 422 káresettel, a víz (folyadék) kiáramlása pedig (például ha a mosógép lefolyócsövének elmozdulása, vagy a nyitva hagyott csap, esetleg a tető ereszcsatornájának repedése okoz kárt) 3 973 alkalommal fordult elő.

Az üvegkár a harmadik leggyakoribb kártípus a fővárosban, összesen 3 557 esetben fordult elő.

A Budapesten regisztrált kiemelkedően sok vízkár oka elsősorban az, hogy itt jóval több az emeletes ház, mint vidéken. Az emeletes házakban nagyobb a csőrepedés gyakorisága, ráadásul, ha itt keletkezik egy csőhiba, akkor akár 10 emelet lakásai is beázhatnak"

- mondta el Halmos Gyula, a Groupama Szolgáltatási Centrum főosztályvezetője.

Vidéken némileg máshogyan alakultak a káresemények. A legtöbb kárbejelentés 32 522 alkalommal vihar okozta kárra, 21 878 esetben pedig vezetékes vízkárra érkezett. A biztosítótársaság 20 838 bejelentést regisztrált üvegkárral kapcsolatosan.

Míg vidéken a csonttörés és csontrepedés kapcsán bejelentett károk között a negyedik helyen szerepeltek, addig a fővárosban ez a kategória csak a tízedik a sorban. A gépjárműkárokkal kapcsolatos bejelentések vidéken közvetlenül az ötödik helyen végeztek 9 883 kárigénnyel, addig ez a fővárosi kárlistán a hetedik.

Érdekesség, hogy a villámcsapások másodlagos hatása miatti bejelentések vidéken a hetedik helyen állnak, de Budapesten az ilyen típusú károk be sem kerültek a 10 leggyakoribb kártípus közé. Ennek oka a főváros magas villámvédelmi pontjai miatt meglévő jobb villámvédelemben keresendő.

A legtöbbször Lászlók és Máriák jelentettek kárt

Legtöbb alkalommal, összesen 41 142 esetben a Lászlók jelentettek be 2013-ban valamilyen káreseményt a biztosítótársaságnál. A férfiaknál őket követik az István keresztnevűek 37 501, majd a Józsefek 34 134 kárbejelentéssel. Nem sokkal maradtak le a Jánosok sem, akik 29 022 alkalommal éltek kárigénnyel, majd a Zoltánok következnek, akik 26 390 esetben értesítették a Groupama Garancia Biztosítót káresemény kapcsán.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A női nevű ügyfelektől valamivel kevesebb bejelentés érkezett, de itt is elmondható, hogy a leggyakrabban előforduló nevek viselőitől érkezett a legtöbb bejelentés is. A rangsor első helye így a Máriáké, hiszen 2013-ban csupán e nevű ügyfelektől 37 048 kárbejelentést kapott a biztosító. Jócskán alulmúlták őket azonban az Erzsébetek, akik 27 691 alkalommal értesítették kárigényükről a biztosítótársaságot. A Katalinok már csak 22 182, az Éva keresztnevűek 21 255, az Ilonák pedig 17 846 esetben keresték meg a szolgáltatójukat kárbejelentés miatt.

A házi kedvenceket sok balesetet érte

Ha megvizsgáljuk a balesetekkel kapcsolatos bejelentéseket, kiderül, hogy az elmúlt évben a legtöbb, összesen 2328 esetben a házi kedvenceket ért különféle balesetek miatt tettek bejelentést az ügyfelek. A kutyusok, cicák esetében sajnos gyakran előforduló balesetnek számít a mérgezés, a különféle tárgyak lenyelése, vagy az, kiszaladnak a forgalmas útra, és ott szereznek sérüléseket.

A legek legje

Végül egy igazán örömteli "leg". A Groupama Garancia Biztosító legidősebb biztosítottja 102 éves, akinek lakás és életbiztosítása is van a társaságnál.

 

NEKED AJÁNLJUK
Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val!

Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés...

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm