7 °C Budapest
102 éves, magyar, és van életbiztosítása

102 éves, magyar, és van életbiztosítása

2014. november 15. 16:00

Míg vidéken a csonttörés és csontrepedés kapcsán bejelentett károk között a negyedik helyen szerepeltek, addig a fővárosban ez a kategória csak a tízedik a sorban. A gépjárműkárokkal kapcsolatos bejelentések vidéken közvetlenül az ötödik helyen végeztek 9 883 kárigénnyel, addig ez a fővárosi kárlistán a hetedik.

Top 10 káreset a fővárosban és vidéken

A fővárosban a kárbejelentések listájának első helyein a csövek meghibásodása miatt bekövetkezett vízkárok állnak 5 422 káresettel, a víz (folyadék) kiáramlása pedig (például ha a mosógép lefolyócsövének elmozdulása, vagy a nyitva hagyott csap, esetleg a tető ereszcsatornájának repedése okoz kárt) 3 973 alkalommal fordult elő.

Az üvegkár a harmadik leggyakoribb kártípus a fővárosban, összesen 3 557 esetben fordult elő.

A Budapesten regisztrált kiemelkedően sok vízkár oka elsősorban az, hogy itt jóval több az emeletes ház, mint vidéken. Az emeletes házakban nagyobb a csőrepedés gyakorisága, ráadásul, ha itt keletkezik egy csőhiba, akkor akár 10 emelet lakásai is beázhatnak"

- mondta el Halmos Gyula, a Groupama Szolgáltatási Centrum főosztályvezetője.

Vidéken némileg máshogyan alakultak a káresemények. A legtöbb kárbejelentés 32 522 alkalommal vihar okozta kárra, 21 878 esetben pedig vezetékes vízkárra érkezett. A biztosítótársaság 20 838 bejelentést regisztrált üvegkárral kapcsolatosan.

Míg vidéken a csonttörés és csontrepedés kapcsán bejelentett károk között a negyedik helyen szerepeltek, addig a fővárosban ez a kategória csak a tízedik a sorban. A gépjárműkárokkal kapcsolatos bejelentések vidéken közvetlenül az ötödik helyen végeztek 9 883 kárigénnyel, addig ez a fővárosi kárlistán a hetedik.

Érdekesség, hogy a villámcsapások másodlagos hatása miatti bejelentések vidéken a hetedik helyen állnak, de Budapesten az ilyen típusú károk be sem kerültek a 10 leggyakoribb kártípus közé. Ennek oka a főváros magas villámvédelmi pontjai miatt meglévő jobb villámvédelemben keresendő.

A legtöbbször Lászlók és Máriák jelentettek kárt

Legtöbb alkalommal, összesen 41 142 esetben a Lászlók jelentettek be 2013-ban valamilyen káreseményt a biztosítótársaságnál. A férfiaknál őket követik az István keresztnevűek 37 501, majd a Józsefek 34 134 kárbejelentéssel. Nem sokkal maradtak le a Jánosok sem, akik 29 022 alkalommal éltek kárigénnyel, majd a Zoltánok következnek, akik 26 390 esetben értesítették a Groupama Garancia Biztosítót káresemény kapcsán.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A női nevű ügyfelektől valamivel kevesebb bejelentés érkezett, de itt is elmondható, hogy a leggyakrabban előforduló nevek viselőitől érkezett a legtöbb bejelentés is. A rangsor első helye így a Máriáké, hiszen 2013-ban csupán e nevű ügyfelektől 37 048 kárbejelentést kapott a biztosító. Jócskán alulmúlták őket azonban az Erzsébetek, akik 27 691 alkalommal értesítették kárigényükről a biztosítótársaságot. A Katalinok már csak 22 182, az Éva keresztnevűek 21 255, az Ilonák pedig 17 846 esetben keresték meg a szolgáltatójukat kárbejelentés miatt.

A házi kedvenceket sok balesetet érte

Ha megvizsgáljuk a balesetekkel kapcsolatos bejelentéseket, kiderül, hogy az elmúlt évben a legtöbb, összesen 2328 esetben a házi kedvenceket ért különféle balesetek miatt tettek bejelentést az ügyfelek. A kutyusok, cicák esetében sajnos gyakran előforduló balesetnek számít a mérgezés, a különféle tárgyak lenyelése, vagy az, kiszaladnak a forgalmas útra, és ott szereznek sérüléseket.

A legek legje

Végül egy igazán örömteli "leg". A Groupama Garancia Biztosító legidősebb biztosítottja 102 éves, akinek lakás és életbiztosítása is van a társaságnál.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?