4 °C Budapest

Minden iskolás jogosult a díjmentes biztosításra

Pénzcentrum
2012. szeptember 1. 15:01

 A gyermekek érdekében történő állami gondoskodás formája az Általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás, amelynek díja az államot terheli. A szülőknek nem kell semmilyen szerződést kötni, hogy gyermekük biztosítva legyen. Ha az óvodákban, iskolákban pénzt szednek különböző balesetbiztosításokért, akkor a gyermekeknek, tanulóknak két egymástól független biztosítása lesz - hívja fel a figyelmet közleményében a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Általános gyermek- és ifjúsági biztosítás a nap 24 órájában érvényes, otthon, az utcán, az óvodában, iskolában, kirándulás közben, nyaraláskor, bel- és külföldön bekövetkezett balesetekre egyaránt. A baleset: a biztosított akaratától független, olyan hirtelen fellépő külső behatás melynek következtében a biztosított a baleset megtörténtétől számított egy éven belül meghal, vagy két éven belül állandó egészségkárosodást vagy múlékony sérülést (csonttörést) szenved.

A biztosítási eseményt a 06-40-421-421-es (országosan helyi díjszabással hívható) számon kel bejelenteni reggel 8-tól este 18 óráig Ezen a számon lehet a kárrendezéssel kapcsolatban további információkhoz jutni. Külföldről a +361-237-2372-es telefonszámon érhető el a telefonos ügyfélszolgálat.

A közlemény figyelmeztet arra, hogy ha a szülők kifizetnek valamilyen csoportos gyermek vagy tanulói biztosítást az óvodában, iskolában vagy kollégiumban, akkor két egymástó független biztosításuk lesz, vagyis egy esetleges baleset után kétszer vehetik fel a biztosítási összeget.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20