13 °C Budapest

Teljes a káosz a kötelező biztosítások körül

Pénzcentrum
2012. február 29. 13:07

A baleseti adó és a kárnyilvántartási rendszer hiányossága miatt teljes a káosz a kötelező biztosítások körül. Aki késik díja első részletével, kötelezője automatikusan megszűnik. A szerződésbontáshoz ugyanakkor most az is elég, ha a sok biztosító által külön kiszámlázott baleseti adó nem érkezik meg időben. Eközben a kárelőzményük igazolását több tízezer autós hiába várja - állítja szerdai közleményében a Netrisk.hu biztosítási portál.

Február 29-én lejár a kötelező biztosítási díj beérkezésének határideje. Aki az idei díjának első esedékes részletét nem rendezte, kötelezője automatikusan megszűnik. Ameddig pedig ugyanannál a biztosítónál újra nem köti szerződését, a törvényben megállapított fedezetlenségi díjat lesz kénytelen fizetni, mely a baleseti adóval együtt meghaladja a napi 600 forintot. Ez az összeg az átlagos kgfb díjnak a hétszerese - figyelmeztet Sebestyén László, a biztosítási portál vezetője.

A fizetési határidőt elmulasztó ügyfeleknek tehát minél előbb érdemes újra megkötniük a biztosításukat. Az online alkuszok felületén erre egyszerűen lehetőség van, arra kell csupán figyelni, hogy az így pórul járt ügyfelek most már nem választhatnak másik biztosítót, csak a korábbi szerződésüket köthetik meg újra.

Hasonló témákról is szó esik a Portfolio.hu március 29-ei Biztosítási Konferencia 2012 című rendezvényén. Jelentkezzen Ön is az eseményre ITT!

Most ugyanakkor az sem lehet nyugodt, aki magát a biztosítási díjat időben rendezte. A biztosítók ugyanis a Netrisk.hu összesítése szerint eltérő módon számlázzák ki az ügyfeleknek a január elsejével bevezetett baleseti adót. A plusz teher vagy a kgfb díjjal együtt, vagy külön számlán érkezik. Mivel azonban az adó az első, amellyel a biztosítóknak a mai határidővel el kell számolniuk, a baleseti adó hiányában nem lesz meg a fedezet a kötelező biztosításra. A biztosítási szerződés így automatikusan megszűnik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az ügyfélszolgálatnál napok óta a novemberi kampányhoz közelít az érdeklődő, tanácstalan autósok száma, aminek további oka a központi kárnyilvántartási rendszer hiányossága. Eddig is több tízezer autós kényszerült ugyanis adatpótlásra, miután a központi kárnyilvántartási rendszerben nem, vagy rosszul szerepelt a meglévő bonusz-malusz besorolása. Ráadásul félő, hogy további több tízezer autós adatai szerepelnek hibásan a rendszerben. A biztosítók elmúlt heti erőfeszítései ellenére, a ma lejáró határidőre sem lett teljes és naprakész a rendszer. Ennek következtében továbbra is több tízezren várják, hogy a 2012-re választott új biztosítójuk megerősítse a megfelelő bonus-besorolás szerint árazott szerződésüket.

Bővebben: Fontos határidő közeleg: nézd meg a köteleződ!

Azoknak viszont, akiktől eddig nem kért be a biztosítója pótlólagosan adatokat, és február 29-ig befizették az első - baleseti adóval emelt - díjrészletet, szerencsére nem kell aggódniuk.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 10:51
Rovó Attila, a belföld rovat vezetője és Windisch Judit turnusvezető esetében már biztos a távozás,...
Holdblog  |  2024. április 18. 08:28
Az elektromos autók térnyerésének nagy nyertesei között lehetnek a lítiumot kitermelő bányatársaságo...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 07:54
A Manna FM Valódi Nők című műsorának vendége volt Süle-Szigeti Bulcsú, a Bankmonitor nyugdíjszakértő...
Kiszámoló  |  2024. április 17. 21:41
Az Eurostat ábrája arról, hogy melyik uniós ország mennyit költ az egészségügyre a GDP arányában. (M...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem