13 °C Budapest

Hidegrekord helyett jégverés, villámcsapás

2011. október 6. 11:33

Míg tavaly az esőzések, idén a meleg- és hidegrekordok, jégeső és villámlások keserítették a magyar lakosságot és okoztak komoly károkat. Az elmúlt évek időjárási viszontagságainak köszönhetően növekszik a lakosság tudatossága, többen és szélesebb körű fedezettel kötnek lakásbiztosítást.

Az idén nyáron bekövetkezett viharok és esőzések miatt mintegy 27 000 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a Groupama Garancia Biztosítóhoz - tájékoztatta lapunkat a biztosítótársaság. Az ország szinte minden régiója érintett volt az időjárási viszontagságokban, de kiemelkedően sok, 9 000 feletti kárbejelentést regisztráltak Észak-Kelet-Magyarországról.

Idén a legtöbb kárbejelentés július harmadik hetében érkezett a biztosítótársasághoz, 502 millió forint értékben. 2011-ben kiemelkedően sok, összesen 10 000 bejelentés érkezett villámcsapások kapcsán, a legtöbb bejelentés (2 168 db) pedig villámcsapás kapcsán is a július 18-i héten történt.

Olvasd el a Pénzcentrum.hu napi tippjeit, ahol -többek között- a biztosításokkal kapcsolatban is hasznos információkat kaphatsz: KATTINTS!


Az időjárás különböző megnyilvánulásai eltérő mértékű károsodásokat okoznak. Attól függően, hogy épület, és/vagy ingóságok rongálódtak meg, az átlagos kárösszeg 60 és 170 ezer forint között van. A június óta folyamatosan jelentett, szélsőséges időjárással kapcsolatos károk lezárása szinte teljes körűen megtörtént.

Növekvő tudatosság, kis elmozdulás a lakásbiztosítások számában

Az idei nyár összességében nem okozott olyan kiemelkedő mértékű károkat, mint az emlékezetes 2010-es május-júniusi hónapok, melynek kapcsán mindösszesen 46 000 bejelentés érkezett a biztosítóhoz, a kártérítések összege pedig elérte akkor a 7,26 milliárd forintot.

"A lakásbiztosítási piacon azt tapasztaltuk, hogy a magyarországi természeti katasztrófák hatására nőtt a lakosság tudatossága, az elmúlt év IV. negyedében megnövekedett az üzletkötési hajlandóság. Ennek következtében 2010. év végére 1,2 százalékot emelkedett a teljes piacon a lakásbiztosítási szerződések száma. Ez a növekvő tendencia - talán az idei év átlagos káralakulása miatt - 2011. I. félév végére megtorpant, ugyanakkor pozitív tapasztalatunk, hogy az ügyfelek többsége a nehezebb gazdasági helyzet ellenére is viszonylag széles körű biztosítási fedezetet választ otthonára, vagyis a legszükségesebb alapszolgáltatások mellett több kiegészítő biztosítást is tartalmaznak a szerződések" - ismertette a biztosító tapasztalatait dr. Máhig Attila, a Groupama Garancia Biztosító nem-életbiztosítási ügyvezető igazgatója.


PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
MEDIA1  |  2024. április 18. 11:52
A Media1 információi szerint megszűnik a Comedy Central Family nevű televíziós csatorna.
Bankmonitor  |  2024. április 18. 07:54
A Manna FM Valódi Nők című műsorának vendége volt Süle-Szigeti Bulcsú, a Bankmonitor nyugdíjszakértő...
Kiszámoló  |  2024. április 17. 21:41
Az Eurostat ábrája arról, hogy melyik uniós ország mennyit költ az egészségügyre a GDP arányában. (M...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem