Melyik nap halnak meg a legtöbben? Kiszámolták

2011. március 8. 13:02

A jövőbe látás képessége leginkább az ezotériához, a misztikumhoz, vagy esetleg a sci-fi novellák világához áll igazán közel. De gondoljunk csak bele mi volna, ha valamilyen úton-módon bepillantást nyerhetnénk a jövőbe. Általában viszont hiába harcolunk a sorsunk ellen, végül mindig utolér a végzet. Azonban megfelelő öngondoskodással távozásunk után is megkönnyíthetjük szeretteink életét. Habár szeretteink fájdalmat nem is enyhíthetjük, de legalább némi gyógyírt nyújthat a bajban, ha jól megválasztott életbiztosításunk, halálunk után, betömi a családi kasszában tátongó űrt. Az alábbiakban néhány érdekes statisztikával szolgálunk az okkultizmusra fogékony olvasóinknak, melyek megmutatják, hogy vajon vannak-e olyan sorsszerűségek, melyek kiolvashatók a csillagjegyekből.

A kutatások, felmérések és statisztikák korszakában élünk. Világviszonylatban naponta több tucatnyi felmérés eredményeit teszik közzé, melyek némiképp befolyással vannak életünkre. Éppen ezért vizsgáltuk meg az Aegon Biztosító társaságnál életbiztosítást kötöttek halálozási mutatóit, különös tekintettel spirituális szempontokat figyelembe véve - már ha van ilyen. Az eredmények láttán ki-ki döntse el, hogy hisz-e abban, hogy életünk előre meg van-e írva.

A születési horoszkóp segítségével egy asztrológus következtetéseket tud levonni egy ember sorsáról, jelleméről, vagy éppen betegségi hajlamairól. A horoszkóp az asztrológus által megállapított szimbolikus üzenetet hordoz. Nem okozója, csak mutatója az eseményeknek. Amennyiben végig nézzük az Aegon biztosítótársaságnál életbiztosítást kötöttek halálozási adatait és megvizsgáljuk, hogy közöttük milyen eloszlás van csillagjegyeik tekintetében, igen érdekes dolgokra lehetünk figyelmesek.

Ha az elhalálozottak születési horoszkópját nézzük, akkor az átlaghoz képest kiugró a férfiaknál a szűz és az oroszlán jegyűek, míg a nőknél a halak és a bika jegyűek elhalálozási aránya, náluk ez eléri a 9%-ot. Viszont érdemes megemlíteni, hogy ezek a jegyek a születéseknél gyakoribbak. Ugyanakkor az átlagnál jóval kevesebb halálozás történt a nyilas és a skorpió jegyűeknél mind a férfiak, mind a nők esetében. Ami szintén egybecseng azzal, hogy ez a két jegy a születéseknél is az utolsó háromban van a rangsorban.

 

(Forrás: Aegon Biztosító)

 

Érdekes lehet azt is megvizsgálni, hogy mely hónapokban távoznak az élők sorából a legtöbben, valamint mikor érezhetjük magunkat és szeretteinket nagyobb biztonságban ha hihetünk a statisztikáknak.

A halál bekövetkezésének hónapjai szerinti megoszlásnál szembetűnő, hogy az év első felének hónapjaiban az átlagnál több haláleset történt, míg az év második felében a halálozási arány minden hónapban az átlag alatt volt, és az év vége felé folyamatosan csökkent.

A stisztikák jól szemléltetik, hogy az év hidegebb hónapjaiban sokkal több az elhunyt személy, mint például nyáron. Kérdés, hogy a hideg időjárás, vagy a járványok, mint például az influenza szervezetünkre gyakorolt hatása közrejátszhat-e a számok növekedéséhez. Annyi bizonyos, ha jobban vigyázunk szervezetünkre, rendszeresen eljárunk orvoshoz, részt veszünk az ajánlott szűréseken, akkor nagymértékben hozzájárulhatunk ahhoz, hogy tovább éljünk és így csökkentsük a statisztikákai adatokat is.

 

(Forrás: Aegon Biztosító)

 

Az év legszerencsétlenebb napja pont az év közepe, vagyis a Gergely naptár szerinti féléves fordulónap, június 30-a volt. Az Aegon adatai szerint ekkor haltak meg a legtöbben. Ezen kívül figyelemre méltó, hogy az 5 leggyakoribb halálozási nap között 4 hó végi dátum is szerepel. Ez érdekes párhuzam azzal, hogy a leggyakoribb születésnapok között pedig a hónap első napjai szerepeltek nagy gyakorisággal. Azaz az Aegon ügyfélkörénél elmondható, hogy nagyobb valószínűséggel születtek a hónap elején, míg nagyobb valószínűséggel haltak meg a hónap végén. Továbbá a halálozási napok gyakorisági listájának első 15 helyén 4-szer szerepel februári, és szintén 4-szer áprilisi dátum. Lehet, hogy ezekben a hónapokban érdemes óvatosabbaknak lennünk?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

(Forrás: Aegon Biztosító)

 

Mindenképp érdekes lehet azt is megvizsgálni, hogy vajon a hét mely napján történt a legtöbb haláleset. A statisztikák szerint ez a szomorú nap pedig a szerda volt. Viszont elgondolkodtató, hogy a hétvégi napokon, pénteken, szombaton és vasárnap haltak meg a legkevesebben.

 

(Forrás: Aegon Biztosító)

 

Megfontolandó lehet, hogy vajon a munkahelyi stressz hozzájárulhat-e ahhoz, hogy a legtöbben hét közben, a felfokozott munkahelyi nyomás közben veszítik életüket és nem hétvégén, amikor több idő jut a pihenésre. Már több kutatás is igazolta, hogy a stressz testi tüneteket is okozhat. A legerőteljesebben az általános kimerültség és a hátfájás jelentkezik, de sokan küzdenek magas vérnyomással is. Az pedig nem kérdés, hogy ezek fiziológiai problémák nagymértékben hozzájárulhatnak idő előtti halálozásunkhoz.

A csillagok állása önmagában persze korántsem döntő tényező, ami az ember életének alakulását illeti, a megtakarítások, biztosítások, azaz az öngondoskodás annál inkább, vélik az Aegon Magyarország szakemberei.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 19:11
A Fidesz EP-listájának vezetője arra hivatkozva utasította vissza a többi párt listavezetőjével való...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem