25 °C Budapest

Melyik nap halnak meg a legtöbben? Kiszámolták

2011. március 8. 13:02

A jövőbe látás képessége leginkább az ezotériához, a misztikumhoz, vagy esetleg a sci-fi novellák világához áll igazán közel. De gondoljunk csak bele mi volna, ha valamilyen úton-módon bepillantást nyerhetnénk a jövőbe. Általában viszont hiába harcolunk a sorsunk ellen, végül mindig utolér a végzet. Azonban megfelelő öngondoskodással távozásunk után is megkönnyíthetjük szeretteink életét. Habár szeretteink fájdalmat nem is enyhíthetjük, de legalább némi gyógyírt nyújthat a bajban, ha jól megválasztott életbiztosításunk, halálunk után, betömi a családi kasszában tátongó űrt. Az alábbiakban néhány érdekes statisztikával szolgálunk az okkultizmusra fogékony olvasóinknak, melyek megmutatják, hogy vajon vannak-e olyan sorsszerűségek, melyek kiolvashatók a csillagjegyekből.

A kutatások, felmérések és statisztikák korszakában élünk. Világviszonylatban naponta több tucatnyi felmérés eredményeit teszik közzé, melyek némiképp befolyással vannak életünkre. Éppen ezért vizsgáltuk meg az Aegon Biztosító társaságnál életbiztosítást kötöttek halálozási mutatóit, különös tekintettel spirituális szempontokat figyelembe véve - már ha van ilyen. Az eredmények láttán ki-ki döntse el, hogy hisz-e abban, hogy életünk előre meg van-e írva.

A születési horoszkóp segítségével egy asztrológus következtetéseket tud levonni egy ember sorsáról, jelleméről, vagy éppen betegségi hajlamairól. A horoszkóp az asztrológus által megállapított szimbolikus üzenetet hordoz. Nem okozója, csak mutatója az eseményeknek. Amennyiben végig nézzük az Aegon biztosítótársaságnál életbiztosítást kötöttek halálozási adatait és megvizsgáljuk, hogy közöttük milyen eloszlás van csillagjegyeik tekintetében, igen érdekes dolgokra lehetünk figyelmesek.

Ha az elhalálozottak születési horoszkópját nézzük, akkor az átlaghoz képest kiugró a férfiaknál a szűz és az oroszlán jegyűek, míg a nőknél a halak és a bika jegyűek elhalálozási aránya, náluk ez eléri a 9%-ot. Viszont érdemes megemlíteni, hogy ezek a jegyek a születéseknél gyakoribbak. Ugyanakkor az átlagnál jóval kevesebb halálozás történt a nyilas és a skorpió jegyűeknél mind a férfiak, mind a nők esetében. Ami szintén egybecseng azzal, hogy ez a két jegy a születéseknél is az utolsó háromban van a rangsorban.

 

(Forrás: Aegon Biztosító)

 

Érdekes lehet azt is megvizsgálni, hogy mely hónapokban távoznak az élők sorából a legtöbben, valamint mikor érezhetjük magunkat és szeretteinket nagyobb biztonságban ha hihetünk a statisztikáknak.

A halál bekövetkezésének hónapjai szerinti megoszlásnál szembetűnő, hogy az év első felének hónapjaiban az átlagnál több haláleset történt, míg az év második felében a halálozási arány minden hónapban az átlag alatt volt, és az év vége felé folyamatosan csökkent.

A stisztikák jól szemléltetik, hogy az év hidegebb hónapjaiban sokkal több az elhunyt személy, mint például nyáron. Kérdés, hogy a hideg időjárás, vagy a járványok, mint például az influenza szervezetünkre gyakorolt hatása közrejátszhat-e a számok növekedéséhez. Annyi bizonyos, ha jobban vigyázunk szervezetünkre, rendszeresen eljárunk orvoshoz, részt veszünk az ajánlott szűréseken, akkor nagymértékben hozzájárulhatunk ahhoz, hogy tovább éljünk és így csökkentsük a statisztikákai adatokat is.

 

(Forrás: Aegon Biztosító)

 

Az év legszerencsétlenebb napja pont az év közepe, vagyis a Gergely naptár szerinti féléves fordulónap, június 30-a volt. Az Aegon adatai szerint ekkor haltak meg a legtöbben. Ezen kívül figyelemre méltó, hogy az 5 leggyakoribb halálozási nap között 4 hó végi dátum is szerepel. Ez érdekes párhuzam azzal, hogy a leggyakoribb születésnapok között pedig a hónap első napjai szerepeltek nagy gyakorisággal. Azaz az Aegon ügyfélkörénél elmondható, hogy nagyobb valószínűséggel születtek a hónap elején, míg nagyobb valószínűséggel haltak meg a hónap végén. Továbbá a halálozási napok gyakorisági listájának első 15 helyén 4-szer szerepel februári, és szintén 4-szer áprilisi dátum. Lehet, hogy ezekben a hónapokban érdemes óvatosabbaknak lennünk?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

(Forrás: Aegon Biztosító)

 

Mindenképp érdekes lehet azt is megvizsgálni, hogy vajon a hét mely napján történt a legtöbb haláleset. A statisztikák szerint ez a szomorú nap pedig a szerda volt. Viszont elgondolkodtató, hogy a hétvégi napokon, pénteken, szombaton és vasárnap haltak meg a legkevesebben.

 

(Forrás: Aegon Biztosító)

 

Megfontolandó lehet, hogy vajon a munkahelyi stressz hozzájárulhat-e ahhoz, hogy a legtöbben hét közben, a felfokozott munkahelyi nyomás közben veszítik életüket és nem hétvégén, amikor több idő jut a pihenésre. Már több kutatás is igazolta, hogy a stressz testi tüneteket is okozhat. A legerőteljesebben az általános kimerültség és a hátfájás jelentkezik, de sokan küzdenek magas vérnyomással is. Az pedig nem kérdés, hogy ezek fiziológiai problémák nagymértékben hozzájárulhatnak idő előtti halálozásunkhoz.

A csillagok állása önmagában persze korántsem döntő tényező, ami az ember életének alakulását illeti, a megtakarítások, biztosítások, azaz az öngondoskodás annál inkább, vélik az Aegon Magyarország szakemberei.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 19. 12:50
A reggeli műsor házigazdája szerződésszegés miatt kerül le egy időre a képernyőről.
Holdblog  |  2022. május 19. 09:59
A befektetési világban, a politikában és a gazdaságban rossznál rosszabb hírek követik egymást, az i...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?