Csak a díjbevételre utaznak a biztosítók!

Pénzcentrum
2010. február 10. 09:32

Mivel a válság hatására jelentősen visszaesett az autópiac, valamint ezzel együtt az új kgfb-, és casco-kötések száma, így a biztosítók már nem az ügyfélszám bővítésében, hanem a díjbevételek növelésében érdekeltek - írja a Népszabadság.

Sebestyén László, a Genertel értékesítési igazgatója szerint az idei kgfb-kampányban az átlagdíjak mintegy 10 százalékkal fognak emelkedni, miután ez az egyetlen biztos bevételi forrásuk a válságban kivérzett biztosítóknak.

A díjak emelkedését a kártalanítási alap létrehozása is indokolja. Jogszabály írja ugyanis elő, hogy kgfb-vel foglalkozó biztosítók garanciaalapot hoznak létre, amelyből a károsultak akkor is pénzükhöz jutnak, ha a felszámolás sorsára jutott társaság vagyonából nem futná a kifizetésekre. Ennek költségeit fogják a biztosítók természetszerűen az ügyfelekre hárítani.

A Genertel arra számít, hogy az idei kampány során - a tavalyihoz hasonlóan - közel egymillió autós köti újra biztosítását.

Az alkuszok adatai szerint a 2009-es átkötési időszakban a kötelezők átlagdíja 25 ezer forint volt (egy évvel korábban 31 ezer), míg az idén januárban kötött szerződések tarifája 41 ezer volt. A látszólagos drágulást egyrészt az magyarázza, hogy bizonyos kedvezmények csak az átkötési szezon alatt élnek, másrészt a kampányidőszakban viszonylag sok, magasabb bónusz fokozatú ügyfél vált biztosítót, s az ő kedvező tarifáik miatt lesz alacsonyabb az új szerződések átlagos díja.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?