Új magyar biztosító a hazai piacon

Pénzcentrum
2008. május 22. 14:24

A legújabb hazai biztosító társaság, a CIG Közép-európai Biztosító Zrt. a hivatalos engedélyezési eljárások befejeztével a héten megkezdi tevékenységét, s elsőként a Pannónia Befektetési Életbiztosítás elnevezésű termékkel jelenik meg - derült ki a társaság első sajtótájékoztatóján.

Járai Zsigmond, a biztosító Felügyelőbizottságának elnöke a gazdasági helyzetet illető erős kritikával kezdte a sajtótájékoztatót. Elmondása alapján a hazai befektetői környezet Magyarországon meglehetősen rossz, amely azonban előbb-utóbb meg fog változni, reményeik szerint jobb lesz.

Éppen ezért hozták létre a biztosítót, ugyanis bíznak a javulásban és saját magukban. Emellett az elnök kiemelte, nem csupán itthon szeretnének biztosítási tevékenységet végezni, Romániaban már folyik az előkészítés, Bulgáriában a tárgyalások, Szlovénia lehetőségét pedig vizsgálják.

Itthon már megkapták az engedélyt a felügyelettől, s tegnap tartották meg első közgyűlésüket, ahol döntöttek arról duplájára emelték a jegyzett tőkét, s a 3,3 milliárd forintos összeg 80 százalékát fizetik be most.

Horváth Béla elnök-vezérigazgató kiemelte, nincs a piacon magyar biztosítótársaság, véleménye szerint a magyar menedzsment találkozása sikeres jövőképet biztosít a cég számára. A magyar gazdasági helyzet, a recesszió pedig kedvező hatást gyakorol az életbiztosításra, ugyanis az emberek általában ilyenkor jobban gondolnak jövőjükre.

Az új biztosító május 26-án indul egy 50 fős saját hálózattal, valamint külső értékesítési csatornák (brókercégek) bevonásával. Két unit-linked termékkel indulnak, egy euróalapú és egy forintalapú biztosítással. Újdonság, hogy azoknak az ügyfeleknek, akik bizalmukba fogadják a biztosítót az induláskor, kedvezményes részvényvásárlási opciót biztosítanak abból a részvényből, amely 3-4 év múlva a tőzsdemenetelből lesz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A második újítás a piacon Horváth elmondása alapján az az, hogy a CIG Biztosítónál versenyeztetik a vagyonkezelőket: első körben a Concorde, a Pioneer, az OTP, az AEGON és a Credit Suisse versenyezhet. Fontos újítás az is, hogy elsőként hozzák be Magyarországra Warren Buffet alapját, melyben 120 dollárba kerül egy részvény vásárlása, ezért egyéni kisbefektetőként ezt nehéz lenne megvalósítani.

Egy további újdonság, hogy az euróban és devizában nyilvántartott alapok nem futják az árfolyamkockázatokat.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 11. 18:10
Augusztustól Szalai Enik a Yettel Magyarország Zrt. hr vezérigazgató-helyettese.
Holdblog  |  2022. augusztus 11. 12:24
Az AMTD Digital kínai fintech vállalat július 15-én IPO-zott a New York-i tzsdén, 7,8 dolláros árfol...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 11. 11:16
A legtöbb vállalkozónak szinte égnek áll a haja, amikor hiteligénylésrl és adminisztrációról, regisz...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 11. 10:35
Bár továbbra is vannak viták a jegybanki szerepvállalás indokoltságát illeten, a 2020-as évek elejér...
Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?