20 °C Budapest

A flották átlagosan 28 százalékkal olcsóbban kötnek kötelezőt

Pénzcentrum
2008. november 25. 10:34

Az idei évre piaci becslések szerint a gépjárművek mintegy tizenöt százalékát flotta tagjaként biztosították. A CLB Független Biztosítási Alkusz várakozása szerint ez az arány tovább nőhet az idén, mivel a hazai gazdálkodó szervezetek közül sokan még mindig egyenként intézik járműveik biztosítását akkor is, ha legalább öt gépjárművük van.

Pedig a legtöbb biztosító ennyi gépjárműre már igen kedvezményes flottadíjakat biztosít. A biztositastipp.hu oldalon, a piaci újdonságnak számító flottabiztosítás online kalkulátorban megkötött szerződések tanúsága szerint az egyedi flottakedvezmények miatt ezeknek az autóknak átlagosan 28 százalékkal olcsóbb lett a kötelezőjük, mintha egyedileg, gépjárművenként akár több biztosítónál elhelyezve kötötték volna rájuk ezt a biztosítást. A következőkben ennek okai mellett megvizsgáljuk a flottabiztosítások további előnyeit is.

A biztosítók számára egy flotta kötelező biztosításának megszerzése akár több száz gépjármű egyidejű biztosítását is jelentheti. Nem meglepő tehát, hogy a flottákért igen erős a díjverseny, az esetek zömében 20-50 százalékos diszkontot is el lehet érni a flotta alapdíjakhoz képest. Egyes biztosítótársaságok azonban még ennél is nagyobb engedményt kínálnak: egyikük 90 százalékos díjkedvezménye szakmai vitát is okozott az elmúlt hetekben. A 20-50 százaléknál nagyobb engedményt mindazok a társaságok könnyen elérhetik, amelyek például:

• Valamilyen belső kockázatkezelést végeznek - ilyen lehet, ha díjazza a kármentes vezetőket vagy szankcionálja azokat, akik rendszeresen kárt okoznak
• GPS technológiát alkalmaznak - Ekkor a cég pontosan tudhatja, alkalmazottja milyen célra használja az autót
• Autóik átlagos futásteljesítménye egy bizonyos szint alatt marad - más megítélés alá esik egy vállalati menedzsment, illetve és egy területi képviselői kör által használt flotta
• Korlátozzák autóik igénybevételi körét - például csak hazai utakon közlekednek
• Kedvező kárelőzményről tudnak beszámolni
• Alkuszt vesznek igénybe - A nagy egyedi mozgásteret a tapasztalatok szerint a jelentős piaci tapasztalatokkal rendelkező alkuszok jóval hatékonyabban képesek kihasználni.

A kedvezményes ár mellett az ügyfelek az adminisztrációs költségeiket is jelentősen csökkenthetik: az egy biztosítónál futó szerződéseknek egyszerre van az évfordulója, a számlafizetés egy számlán és egy időben történik, az igazolások is egy helyről érkeznek, emellett nem kell rendszeres kapcsolatot tartani akár 5-10 biztosítóval.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

További előny, hogy flottáknál nincsen bonus-malus rendszer, így a magas kockázati körülmények között üzemeltetett autók esetében elkerülhetők a jelentős emelést jelentő malus kategóriák.

"Az alkuszok szerepe a flottabiztosítások esetében sem ér véget a kedvező árak megtalálásával és a szerződések megkötésével." - tájékoztat Bravik Attila, a CLB ügyviteli igazgatója. "A biztosítókkal való kapcsolattartás, a számlák ellenőrzése, a flotta változó állományával járó változások kezelése mellett a vállalkozás egyéb biztosításaira (vagyon-, felelősség-, szállítmány-, csoportos élet- vagy mezőgazdasági biztosításokra) is jelentős kedvezményeket tudnak elérni."

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?