20 °C Budapest

Az Allianz vezet, tíz biztosító versenyben - öt a partvonalon

Pénzcentrum
2008. november 3. 08:17

Az Allianz Biztosító vezeti a mezőnyt a 2009-es kötelező biztosításokért folyó versenyben a Netrisk.hu biztosítási portálon kötött első hatezer kötés alapján. Az Allianz az új szerződések mintegy harmadát vitte el eddig, nyomában a piacon most debütált Wabard biztosítóval, mely 17 százalékos részesedéssel áll jelenleg a 2. helyen.

Az autósok érdeklődésére jellemző, hogy a kampány első két napján csaknem százezren voltak kíváncsiak jövő évi gfb díjaikra a piacvezető biztosítási portálon. Az első két nap statisztikája alapján az átlagdíj mintegy 30 ezer forint, vagyis gyakorlatilag megegyezik az előző évivel. A MÁV Biztosító kiesése tehát nem járt a tarifák érdemi emelkedésével. Az első két helyezett biztosítótársaság közül az Allianznál kötött szerződések átlagdíja magasabb, 37 ezer forint, míg a Wabard biztosítóé a legalacsonyabb, 22 ezer forint jelenleg.

Bár az Allianz jelentős előnnyel vezet riválisai előtt, lakhelytől, életkortól, az igénybe vehető kedvezményektől függően változik, mely biztosító ajánlata a legkedvezőbb egy-egy ügyfél számára. Az első statisztikai adatok szerint tíz biztosítótársaság van versenyben: az Allianz és a Wabard mellett az Aegon, az OTP Garancia, a Köbe, a Groupama, az Union, a Genertel, a Posta Biztosító és a Generali nagyjából azonos arányban osztozik az új szerződéskötések mintegy felén.

Eközben öt biztosítótársaság gyakorlatilag labdába sem tud rúgni az erős versenyben. A legnagyobb vesztesek között van a tavaly jól szereplő K&H, melynek piaci részesedése az új kötésekből most mindössze egy százalék, és a TIR Biztosító Egyesület, mely az első hatezer szerződésből mindössze nyolcat tudott kötni. Hasonlóan minimális részesedést ért el eddig a Signal, és az Uniqa, nem beszélve a szintén most piacra lépett MKB Biztosítóról, mely mindössze hat új ügyfelet szerzett az első két napon.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?