Rekordot dönthet a biztosítót váltók száma

Pénzcentrum
2008. október 31. 08:50

Elindult a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portál - ma hajnaltól így összehasonlíthatóak és megköthetőek a 2009-es kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (gfb). A most induló kampányban még a tavalyi rekordot is túlszárnyalhatja a biztosítót váltó autósok száma, a biztosítók tarifái ugyanis egyértelműen a szolgáltatót váltó ügyfeleknek kedveznek.

Az új ügyfeleknek ígért, és a csak a kampányban adott kedvezmények révén az átigazolási szezonban ismét olcsóbb a kötelező, mint az év más hónapjaiban. Az Allianz 30 százalékos kampánykedvezményt biztosít, de több más biztosítótársaság is tíz százalékkal alacsonyabb tarifával számol december 31-ig.

Egyre népszerűbb a gyerekkedvezmény, melynek mértéke az Aegon esetében például elérheti a 40 százalékot. Új kedvezmények is megjelentek az idén. Érdekesség a K&H Biztosító véradó kedvezménye, de még inkább figyelmet érdemel a korábbi hűségkedvezmények egy különös mutációja: két biztosítótársaság (KÖBE, Generali) is tarifaengedményt ad azon új ügyfeleinek, akik előző biztosítójuknak legalább két évig hűséges ügyfelei voltak.

Az idén hét biztosítótársaság nyújt on-line kedvezményt, melyet azok vehetnek idénybe, akik kötelezőjüket az interneten - így a Netrisk.hu biztosítási portálon keresztül - kötik meg.

A piac új szereplője, a Wabard Biztosító árazási politikájával gyakorlatilag kizárta a 25 év alatti ügyfeleket, és díjai kifejezetten magasak a vállalati ügyfélkör számára is. A 36 év feletti autótulajdonosoknak ugyanakkor kifejezetten vonzó díjakat kínál. Különösen azoknak, akik az online és gyerekkedvezményt együtt igénybe tudják venni, vagyis gyermekesek, és biztosításukat az interneten kötik meg.

A szezon másik új szereplője, az MKB viszont kifejezetten óvatos árazási politikával indul. Tarifáiból úgy tűnik, főként az év közben és nem a kampányidőszakban szeretne ügyfeleket gyűjteni.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az Aegon a családosok mellett saját ügyfélkörének kínálja a legkedvezőbb díjakat.

Több szegmensben erősíti pozícióit a Generali, de sokat javított tarifáin a Groupama is. Általában elmondható ugyanakkor, hogy nincsenek egyértelmű favoritok: az igénybe vehető kedvezmények döntik el, kinek, melyik biztosítótársaság kínálja a legkedvezőbb gfb díjat 2009-re.

A piacon tavaly debütált Genertel tarifái érdemben nem változnak jövőre, újdonság ugyanakkor, hogy nem lesz visszavonható a kármentességi kedvezmény. Így azoknak sem kell év közben magasabb díjat fizetniük, akik balesetet okoznak. Az ugyancsak olcsónak számító KÖBE most nemcsak alacsony gfb díjaival, de casco kampányával is igyekszik előretörni a piacon. Így az egyesület kármentességi kategóriától függően a kötelezővel megegyező áron - igaz, magas önrésszel - is kínál casco biztosítást. A siker ugyanakkor az erős versenyhelyzetben egyetlen társaság esetében sem jósolható meg előre.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16