Teljesen új egészségbiztosítás a piacon

Pénzcentrum
2008. október 14. 14:12

A magyar piacon teljesen új, egészségügyi elemekből felépülő egészségbiztosítási termékcsomaggal jelent meg az Union Biztosító, az UFS Net és az Advance Medical. A biztosításra már szombat óta lehet szerződni - derült ki mai sajtótájékoztatójukból.

Lányi András, az UFS Net Kft. szakmai igazgatója elmondta, az új termék ötletének megszületését az elmúlt időszak sikertelen reformkísérletei, s a piaci igények inspirálták. Az új termék nem betegség- és nem is egy összegbiztosítás, a megoldás egy önkéntes alapon működő magán egészségbiztosítás, amely az államinál szervezettebb szolgáltatásokat képes nyújtani.

A termék bevezetését megelőzően annak szükségességéről közvéleménykutatás is készült, melynek eredményeit Zsoldos Miklós, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója ismertette. A termék szükségességét jelezte, hogy a válaszadók 49,3 százaléka szerint a magyar egészségügy rossz, az átlagos osztályzat 2,38. Az egészségügy fő problémáit az ellátás színvonala, a sok várakozási idő és az emberi bánásmód hiánya jelenti a válaszadók szerint.

A jelentkező ügyféligényt az is igazolja, hogy a válaszadók 27 százaléka volt az elmúlt két évben legalább 1 éjszakát kórházban, s minden második közülük több mint 5 napot töltött ott el. Az elmúlt 1 évben a megkérdezettek 72 százaléka legalább egyszer járt szakorvosnál, ez pedig azt jelenti, hogy az embereknek napi szinten van tapasztalatuk arról, hogy mi az, amivel nem elégedettek.

A válaszadók közel kétharmada a daganatos megbetegedésektől, a rokkantságtól, s a szív- és érrendszeri megbetegedésektől tart, miközben arányaiban kevesen tartanak a közlekedési balesetektől.

A közvéleménykutatás egyik legsarkalatosabb kérdésére 47 százalék válaszolt úgy, hogy érdekelné térítés ellenében, a jelenleginél jobb, magasabb színvonalú egészségügyi ellátást biztosító szolgáltatás. Ebből jött a megoldás, az egészségügyi rendszerhez kiegészítésként igazodó termékcsomag.

A MultiConto PrivateMed 3 fő elemből épül fel, az alap szolgáltatás a járóbeteg szakellátást (orvosi call center, 1 napos sebészet, nagyértékű diagnosztikai beavatkozások, baleseti összegbiztosítások) foglalja magában. Erre épül egy kiegészítő csomag, a Hospital Plusz, melynek keretében a szolgáltatás-alapú, a kórházi tartózkodás során jelentkező extra költségeket fedezi a biztosító. A harmadik elem pedig az extra segítség, melyben eddig még nem alkalmazott elemek találhatóak: otthonápolás, a betegszállítás megoldása, őssejt-levétel, útiköltség-térítés, gyógyászati-segédeszköz térítése.

A termék egyénileg és családban is elérhető, de lehetőség nyílik csoportos biztosítás kötésére is, arany, platina és gyémánt díjkategóriákban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Dr. Karai Gábor, az Advance Medical Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a cég 1999 óta létezik, anyavállalata pedig spanyol, amely azért fontos, mert a spanyol közfinanszírozott egészségügyi rendszer igen hasonló a hazaihoz, s úgy tűnik, hogy itthon is megvalósulhat a spanyol modell. Az Advance Medical látja el a szolgáltatásszervezés feladatát.

Zsoldos Miklós kiemelte, az ellátás-szervezés semmiképpen sem történik a nem OEP-betegek kárára. Lányi András pedig elmondta, a cél, hogy megyeszékhelyeken legyen szolgáltató, melyek között vegyesen legyen magán- és állami szolgáltató is. Amennyiben az ügyfélnek van saját szakorvosa, azzal is tud a biztosító szerződést kötni, azonban a cél az, hogy az ellátói hálózat betegekkel legyen ellátva. Ez pedig azért fontos, mert ha megvan a kellő mennyiségű betegszám, az államilag finanszírozott kórház is tud majd fejleszteni, az is jól jár, akinek nincs ilyen biztosítása.

Lányi András példáján keresztül egy 4 fős család (2 kiskorú) szolgáltatásának éves alapdíja 245 ezer forint. Az egyéni ügyfelekre unisex-tarifa érvényes, amely 121 ezer forint, azonban, ha ketten élnek együtt, úgy az egy főre jutó díj 91 ezer forintra csökken. Csoportos biztosítást a munkáltató 73 ezer forint/fő díjért köthet.

Alap biztosítási csomag keretében járóbeteg-ellátást 125 ezer, 1 napos sebészetet 300 ezer forint, képalkotó diagnosztikát 250 ezer forint értékben lehet igénybe venni. A baleseti egészségkárra járó maximális kifizetés 2 millió forint.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. március 21. 19:51
Izgalmas időket élünk. Tönkrement egy amerikai nagybank, amelyikkel igazából semmi probléma nem volt...
MEDIA1  |  2023. március 21. 17:53
Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT nevű mesterséges intelligenciás chatrobot népszerűsége, a mé...
Bankmonitor  |  2023. március 21. 17:23
A digitalizációs folyamatok terjedésével aktívan nő a bankkártyás, illetve a mobiltárcás és okoseszk...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 21. 15:07
Hétfőn megvettem a második csomag OTP-met 9000-ért, evvel 9831 forint az átlagom. Többet nem akarok...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?