22 °C Budapest

Biztonságos költözés: itt a speciális biztosítás!

Pénzcentrum
2008. október 9. 13:59

A költözések, költöztetések során értéktárgyaink számos sérülésnek vannak kitéve, rosszabb esetben egy-egy értékesebb darab el is tűnhet. Az otthonbiztosítások ezekben az esetekben már csak korlátozottan segíthetnek. A K&H Biztosító szakértője a költözések idejére köthető biztosításokat veszi számba.

Amíg bútoraink, berendezési tárgyaink otthonunkban vannak, egy jól kiválasztott lakásbiztosítás tűz, csőtörés, betörés esetén segítségünkre lehet az elszenvedett károk mérséklésében. Amint azonban költözésre kerül a sor, ez a védelem már nem elegendő. Pedig a leggondosabb költöztetés során is megsérülhetnek vagy eltűnhetnek értékes bútordarabok, műszaki cikkek.

"Bár a lakásbiztosítások alapvetően az épületben található ingóságokra köthetők meg, társaságunknál a betöréses lopás kiegészítő biztosítás a költözés során szállított ingóságokra is kiterjed. Ha a lezárt bútorszállító autót feltörik, és eltulajdonítanak például egy plazmatévét vagy egy értékes szőnyeget, úgy a lakásbiztosítás alapján fizeti meg a kárt a biztosító." - mondja Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágának vezetője.

A lopásnál azonban gyakoribb, hogy a szállítás, a ki- és berakodás alatt az ingóságok megrongálódnak. A szállítás során előforduló kockázatokra szállítmánybiztosítást köthet akár a költöztető cég, akár a tulajdonos. A szállítmánybiztosítások rendszerint törés esetén is kifizetik a biztosított kárát. Érdemes azonban ellenőrizni, hogy arra az esetre is érvényes-e a biztosítási szerződés, ha a törés a ki- és berakodás során következik be, és ha szükséges, erre külön biztosítást érdemes kötni.

A költözés körüli tengernyi feladat közepette arról sem szabad elfeledkezni, hogy az új otthonra minél előbb megkössék a lakók az új vagyonbiztosítást. A K&H Biztosító otthonbiztosításának egyik speciális kiegészítése ugyan az új lakásban is fedezetet nyújt egy-egy berendezési tárgyat ért károkra, de ez csak ideiglenes védelmet jelenthet, hiszen az ideális megoldás az új lakókörnyezetnek megfelelő otthonbiztosítás lesz.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 19. 18:24
Az állami tévécsatorna januárban megújult msora az ünnepi hétvégén folytatódik.
Buxelliott  |  2022. augusztus 19. 07:59
 Szépen megindult az árfolyam a célzóna irányába, lehet a tervezettnél korábban éri el a jelzet...
Holdblog  |  2022. augusztus 19. 06:01
A hoki, a juharszirup és az elképeszt természeti kincsek után lassan a szuperélhet nagyvárosok is fe...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?