A KÖBE meghirdette a 2009-es díjakat!

Pénzcentrum
2008. október 2. 08:47

A Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE) 2008. október 01-én meghirdette - két napilapban (VG és Napi Gazdaság) - a 2009-es biztosítási évre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjait azon gépjármű üzembentartók és tulajdonosok részére, akik 2009-es kötelező biztosításaikat októberben kívánják megkötni.

A KÖBE, októberi tarifa meghirdetése szerves része az egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz kapcsolódó évforduló megtartási kampányának. Az egyesület kiáll a kötelező biztosítás transzparenciája mellett, mert fontosnak tartja, hogy az autós társadalom azonos időben összehasonlítható módon tudjon választani a biztosítók közül.

A kötelező biztosítás jelenlegi szabályozásának módosítása folyamatban van, és a KÖBE továbbra is javasolja a kötelező biztosítás január 01-es évfordulójának megtartását.

Az egyesület álláspontja, hogy korábban a biztosítókra nehezedő adminisztrációs terheket a törvényalkotó által előírt kártörténeti adatok elektronikus cseréjével nagy értékben sikerült csökkenteni, így az időszak adminisztrációs leterheltségéről szóló hivatkozások is túlhaladottá váltak.

A KÖBE jelenlegi tarifahirdetése, arra a megoldásra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a biztosítóváltási időszak széthúzásával, az autósok számára kényelmesebbé, a biztosításközvetítők és a biztosítók számára tehermentesebbé tehető az év végi biztosítási díj optimalizálási időszak.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A KÖBE meggyőződése, hogy a biztosítottak érdekeit jobban szolgálja a jelenlegi rendszer.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?