A Vienna Insurance Group lezárta a tranzakciót az Erste Group-pal

Pénzcentrum
2008. szeptember 16. 10:36

A Vienna Insurance Group - az illetékes verseny- és helyi biztosítás felügyeleti hivatalok1 hozzájárulása után Ausztriában, Cseh Köztársaságban, Horvátországban, Magyarországon és Szlovákiában - a tervezett határidőn belül sikeresen lezárta az Erste Group Bank AG biztosítási tevékenységeinek akvizícióját Ausztriában és Közép-Kelet-Európában. A tranzakció lényeges része a hosszú távú értékesítési megállapodás lezárása, amelyben a Vienna Insurance Group hozzájut az Erste Csoport országokon átnyúló értékesítési hálózatához, amelyhez több mint 16 millió ügyfél és 2900-nál is több fiók tartozik. Az Erste Group ellentételezésként hozzáférést kap a Vienna Insurance Group értékesítési csatornáihoz, mely körülbelül 10 milliós ügyféltábort szolgál ki azokban az országokban, ahol mindkét partner jelenleg is aktív.

"A felvásárlás sikeres lezárásával és az értékesítési megállapodás segítségével fejlődésünk a jövőben még erőteljesebb lesz" - mondta Dr. Günter Geyer, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója. "A Vienna Insurance Group ezzel a tranzakcióval az első számú szereplő lett a nemzetközi tevékenységet folytató biztosítók között a térségben2. A kölcsönös értékesítési megállapodás erős alapot hoz létre mindkét pénzügyi konszern számára, hogy a közép-kelet-európai piacok fejlődési dinamikáját együtt még jobban ki tudják használni."


Az Erste Group és a Vienna Insurance Group közötti szoros értékesítési együttműködés alapját képező kölcsönös megállapodást 15 évre kötötték. Mindkét vállalatcsoport kötelezi magát arra, hogy egymás termékeit preferált módon értékesíti a saját értékesítési hálózatán belül. A Vienna Insurance Group és az Erste Group közti együttműködés alapját képező, most megkötött értékesítési megállapodások alátámasztják az új konszernvállalatok pozitív hozzájárulásával kapcsolatos várakozásokat a Vienna Insurance Group eredményeihez.
A tranzakció teljes értéke 1445 millió euró.

Rendezvény
2008. október 7-én kerül sor a Portfolio.hu második Biztosítási Konferenciára, ahol a
transzparencia, a szabályozás és az ügyfélszerzés mellett a termékfejlesztés, valamint a vállalati biztosítások kerülnek előtérbe.

A konferenciáról további információkat találhat erre a linkre kattintva.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. március 21. 19:51
Izgalmas időket élünk. Tönkrement egy amerikai nagybank, amelyikkel igazából semmi probléma nem volt...
MEDIA1  |  2023. március 21. 17:53
Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT nevű mesterséges intelligenciás chatrobot népszerűsége, a mé...
Bankmonitor  |  2023. március 21. 17:23
A digitalizációs folyamatok terjedésével aktívan nő a bankkártyás, illetve a mobiltárcás és okoseszk...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 21. 15:07
Hétfőn megvettem a második csomag OTP-met 9000-ért, evvel 9831 forint az átlagom. Többet nem akarok...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?