16 °C Budapest

Tőke- és hozamvédett befektetés a K&H Biztosítótól

Pénzcentrum
2008. július 14. 12:05

K&H maximum plusz Közép-Európa eszközalap néven új befektetési lehetőséget kínál a K&H Biztosító, amely a régió cégeinek uniós átlagon felüli teljesítményére alapoz, és a legnagyobb lengyel, cseh és magyar tőzsdei vállalatok részvényeiből képzett index növekedéséből 45%-os részesedést biztosít. A közép-európai országokban - az eurozónához való csatlakozás és a belső befektetések megerősödése miatt - a tőkepiacokon a jelenlegi kedvezőtlen tendencia megfordulása várható a következő években.

"Bár a tőzsdei lejtmenet még nem ért véget, a közép- és hosszú távra befektetők számára köztudottan ez az az időszak, amikor új befektetéseikkel a várható tendenciaváltozást kell megcélozniuk. A közép-európai országok tőzsdén jegyzett cégeinek eredményeire kedvezően hat, hogy a régió az uniós átlagot meghaladóan növekedett az elmúlt években." - mondta Kuruc Péter, a K&H Biztosító életbiztosítási üzletágának vezetője.

A K&H maximum plusz Közép-Európa tőke- és hozamvédett eszközalapba befektetők 100% tőkevédelem mellett a 20%-os előrejelzett hozamon felül 45%-os extra részesedést szerezhetnek a mögöttes termék, a CECEEUR index növekedéséből, az ötéves futamidő végén. Az indexben a lengyel, a cseh és a magyar részvénypiacok legnagyobb vállalatai szerepelnek, közte olyan cégek, mint a Philip Morris, a MOL, az Unipetrol, távközlési vállalatok, Telefonica O2, Telekom Polska és bankok, OTP, Erste Bank, Bank Pekao. Az ügyfelek ezen túl élet- és balesetbiztosítási védelemben is részesülnek.

A befektetés a legalább 10 éves tartamra köthető K&H adómegtakarító hozamlánc életbiztosítás keretein belül jegyezhető, így a befektetők a fentieken túl részesülnek az életbiztosítások további előnyeiből, azaz az illetékmentes örökölhetőségből, adókedvezményből, kamatadó-mentességből.

"Az eszközalap mögöttes termékének kiválasztásakor az volt a célunk, hogy annak eredményességét egy olyan régió gazdaságára alapozzuk, ahol a következő öt évben az átlagosnál kedvezőbb növekedési potenciál jelezhető előre. Közép-Európa országainak az eurozónához való csatlakozása várhatóan felértékeli majd a helyi részvénypiacokat. Ugyancsak kedvezően hat a részvénypiacokra a nyugdíjpénztárak, a befektetési alapok és más intézményi befektetők megerősödése ezekben az országokban." - tette hozzá Kuruc Péter.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A K&H maximum plusz Közép-Európa eszközalap július 14. és augusztus 29. között jegyezhető a K&H Bank fiókjaiban.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. március 24. 09:48
Tamásék felvették a babváró hitelt, de aztán a gyerek születése után elváltak. Ezután tudni szerette...
Holdblog  |  2023. március 24. 09:14
Az elmúlt napokban attól volt hangos a Twitter egy nem is olyan kis szeglete, hogy Balaji Srinivasan...
MEDIA1  |  2023. március 24. 08:59
A gyerekek médiafogyasztása és ezen belül a tévénézés fontos szerepet tölt be a jövő generációjának...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 24. 07:51
Azok, akik bármilyen befektetésekről szóló, fogyasztók érdekekeit szem előtt tartó írást olvastak má...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?