17 °C Budapest

Vételár biztosítás már a kötelező mellé is!

Pénzcentrum
2008. június 17. 15:20

Az EuroGAP termék bevezetésénél már megismert Carlife Kft. a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.-vel együttműködve új típusú GAP biztosítást vezetett be a magyar piacra.

Mostantól már nemcsak a casco mellé köthető GAP biztosítás - azaz "vételár biztosítás" -, hanem a kötelező-felelősségbiztosítás mellé is.

Az új GAP biztosítást azoknak az autósoknak fejlesztették ki, akik kizárólag kötelező-felelősségbiztosítással rendelkeznek, viszont teljes körű fedezetet szeretnének egy esetlegesen önhibáján kívül történő totálkár esetére.

Egy totálkár bekövetkezése esetén a kötelező-felelősségbiztosítás is - csakúgy, mint a casco biztosítás -, az autó aktuális káridőponti forgalmi értékét téríti meg, így a vétlen autósnak, akinek a gépjárműve nem saját hibájából lett használhatatlan, a károkozó biztosítója a vételár töredékét fizeti meg. Ehhez a veszteséghez képest a GAP biztosítási díj csekély mértékű (egy átlagos értékű autóra kb. havi 1000 Ft).

Egy lízingelt autó esetében, ahol a fennálló tartozást is rendezni kell, a károsultat olyan mértékű anyagi veszteség éri, aminek következtében egy új autó vásárlása komoly terhet jelent számára. Viszont a gépjárművek mindennapos használata már alapvető szükséglet az üzleti, és a maganéletben egyaránt.

A fenti kockázatok kivédésére való törekvés egyre gyakoribb az EU tagállamaiban a balesetek növekvő száma következtében.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Amennyiben a vétlen autós a totálkár bekövetkeztekor rendelkezik ezzel az új GAP biztosítással, úgy megkapja a gépjármű aktuális káridőponti forgalmi értéke és a vételár közötti különbözetet.

Ez a biztosítás is, - úgy mint az EuroGAP - a QBE Insurance Europe Ltd. által biztosított termék.

EZT OLVASTAD MÁR?