16 °C Budapest

Felkeltette a lakosság érdeklődését az új munkanélküliség és keresőképtelenség biztosítás

Pénzcentrum
2008. május 20. 15:06

A GfK Hungária Piackutató Intézet felmérésének eredményei szerint a megkérdezettek többségének felkeltette érdeklődését az új, munkanélküliség és keresőképtelenség esetére biztosító konstrukció és a biztosítás díjszabását is megfelelőnek érzik. Érdekes módon a magas iskolai végzettségűek is érdeklődnek eme új biztosítási termék iránt.

A GfK Hungária Piackutató Intézet új reprezentatív felmérést készített a biztosítási piacon néhány hete újonnan megjelent biztosítási konstrukció kapcsán, mely a bérből és fizetésből élők számára nyújt védelmet munkanélküliség és keresőképtelenség esetére. Tekintve, hogy ilyen termék eddig nem volt a piacon, a felmérés segített feltérképezni az új szolgáltatás iránti igényeket a biztosítási termékek palettáján.

A kutatás célcsoportja megegyezett a termékkel megcélzott lakossági csoporttal, amely nem más, mint a teljes munkaidőben foglalkoztatott, internet-hozzáféréssel rendelkező, 22-55 éves felnőttek, akik jelenlegi munkahelyükön legalább egy éve folyamatosan alkalmazásban állnak és munkaviszonyuk határozatlan időre szól.

A vizsgált célcsoport meglehetősen pozitívan fogadta az új terméket: 81 százalékuknak első látásra is tetszik a konstrukció, 48 százaléknak pedig a biztosítási konstrukció díjszabása, ára is megfelelő, ami a biztosítandó személytől függően átlagosan havi 2-3 ezer forint között van.

Érdekes módon a termék iránt érdeklődők közel fele felsőfokú iskolai végzettségű, és az összes érdeklődő 90 százaléka rendelkezik legalább érettségivel. Az érdeklődők nagy része a 30-49 éves korosztályból kerül ki: háromból két érdeklődő ebbe a korosztályba sorolható.

A termékről szóló első ismertetéseket követően a célcsoport 60 százaléka jelezte, elképzelhető, hogy kötni fog ilyen biztosítást, míg 8 százalékuk már most biztos abban, hogy megvásárolja a terméket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Akiket nem érdekel a biztosítás, ennek okaként azt említették, hogy már rendelkeznek elegendő biztosítással (39 százalék), tudnának vészhelyzetben másra támaszkodni (30 százalék), de olyanok is vannak, akik egyszerűen nem tartanak a munkanélküliség vagy a tartós keresőképtelenség veszélyétől (24 százalék).

A felmérést a GfK Hungária Piackutató Intézet végezte.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 26. 12:38
A programmal kapcsolatban amiatt merülnek fel aggályok, hogy a kínai hatóságok és titkosszolgálatok...
Buxelliott  |  2023. március 26. 10:30
Gyakran olvasom a különböző topikokban, hogy a TA szerint ennyit ér a bankpapír, vagy a TA szerint m...
Holdblog  |  2023. március 26. 07:01
Baj van a bankokkal! Honnan tudod? Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. De miért esik? Mert baj va...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 25. 20:39
A héten háromszor is jelentette az OTP, hogy saját részvényt vásárolt. Az árfolyam nagyot emelkedett...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04